null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De mooiste brief: “Vol vertrouwen werd hij in slaap gebracht”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week vertelt Alice Hammer-Weijmans over het effect dat de pandemie op haar baan en huwelijk heeft gehad.

Alice Hammer-WeijmansGetty Images

Ik heb 31 jaar gewerkt in het Erasmus Medisch Centrum. De laatste 2 jaar werden gedomineerd door corona. Gangen waren afgezet met gevarenlinten en iedereen liep met mondkapjes, extra lastig voor mij omdat ik een ernstige gehoorbeperking heb. Met 66 jaar en 4 maanden zou ik met pensioen gaan. Vanwege de zware werkomstandigheden door corona, mondkapjes, teamvergaderingen en thuiswerken keek ik daarnaar uit. Mijn man was al 12 jaar eerder gestopt met werken en we verheugden ons erop om samen te zijn. Maar toen sloeg het coronavirus toe, we werden allebei ernstig ziek. Mijn man werd opgenomen in het Erasmus MC, ik moest thuis een week in isolatie en mocht niet mee. De volgende dag werd ik door de behandelend arts gebeld dat ze mijn man in slaap gingen brengen. Vol vertrouwen dat het goed zou komen is hij in slaap gebracht, drieënhalve week later is hij op 72-jarige leeftijd overleden. Door de telefoon hebben we nog gezegd dat we van elkaar houden, verder hebben we geen afscheid kunnen nemen. Twee maanden later nam ik afscheid van mijn werk en dierbare collega’s. Het deed pijn, maar was ook heel mooi. De maanden daarna ben ik in een diep zwart gat gevallen. Geen baan meer, na 40 jaar huwelijk geen man meer. Ik probeer mijn leven weer op de rails te krijgen, maar dat valt niet mee omdat ik nog aan het herstellen ben van long-covid.

Alice Hammer-Weijmans

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden