null Beeld

De parken van Parijs

Tussen al dat lekkers door even uitbuiken in een mooi park? Dan heb je in Parijs keus ge-noeg. Want met ruim vierhonderd parken is dit de groenste en meest 'beboste' hoofdstad van Europa.

Redactie Libelle.nl

Al dat groen is niet alleen heerlijk om in te zitten, je kunt er ook ook wandelen, joggen, picknicken of de kinderen hun gang laten gaan. In veel parken vind je een mooie fontein of een kleurige draaimolen, stand-beelden, speelplaatsen en kiosken waar allerlei eet- en drinkwaren te koop zijn. Hond mee? Geen probleem, mits hij aan de lijn zit en op de paden blijft.

Voor elk wat wils

Omdat het onmogelijk is om al die fijne parken te bezoeken tijdens je citytrip, hebben we vier totaal ver-schillende voor je geselecteerd. Beginnend in de wijk SoPi natuurlijk!

Square Alex-Biscarre: ultieme rust

Ontsnappen aan de drukte van Parijs kan in dit kleine stadspark. Hier mag je (in tegenstelling tot veel andere parken) niet op het gras lopen, daarom laten sommige mensen dit park links liggen. Wel zijn er speeltoestellen voor kinderen en er staan genoeg bankjes om op neer te ploffen

31 Rue Notre Dame de Lorette, 75009 Parijs

Parc de Monceau: klassiek

Dit prachtige park staat bekend om de bloempartijen en bezienswaardigheden. Zo is er een Griekse zuilenrij, een Egyptische piramide en een Nederlandse windmolen. Wandel over romantische bruggetjes, struin langs de marmeren beelden en luier lekker in het gras.

35 Boulevard de Courcelles, 75008 Parijs

Parc de Bagatelle: Engels

Dit is een van de vier botanische tuinen in Parijs. Wanneer je er doorheen loopt, is er geen ontkomen aan de romantische sfeer. Maar liefst twaalfhonderd verschillende soorten rozen kun je hier bewonderen. Leuk weetje: de tuin is ontstaan uit een weddenschap tussen Marie-Antoinette en haar zwager graaf Artois.

Route de Sèvres à Neuilly, 75016 Parijs

Parc de Bercy: modern

Lang geleden was hier het belangrijkste wijndepot van Parijs. Dat bestaat al jaren niet meer, maar in dit mo-derne park zijn wel kenmerken van het depot bewaard gebleven: het patroon van de paden, de spoorrails en de oude bomen. Pal langs het park stroomt de Seine. Leuk om hier de dag af te sluiten met een wijntje.

128 Quai de Bercy, 75012 Parijs

Blog met de leukste plekjes

Veel parken in Parijs zijn uitgerust met wifi, zodat je tijdens je rustmoment op de hoogte kunt blijven van het laatste nieuws. Of kunt kijken waar je straks heen wilt! De bloggers van Heaven in Paris tippen je via Twitter bijvoorbeeld graag over de mooiste plekjes: www.twitter.com/HaveninParis.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden