null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

De slaapkamergeheimen van Amy (31): “In die ene nacht waarin hij zijn fysieke kracht tegen mij gebruikte, maakte hij alles stuk”

Wat gebeurt er in jouw slaapkamer? In onze rubriek Slaapkamergeheimen spreekt Libelle iedere week een lezeres over haar seksleven. Amy (31): “In die ene nacht had hij alles stuk gemaakt”

Bianca LoomanGetty Images

Amy (31): “Ik woonde net een week in mijn nieuwe studentenstad toen ik voorbij een salsaclub liep waar hij me aansprak. Er zou die avond een proefles salsa zijn en misschien wilde ik wel meedoen? Ik was niet op slag verliefd, maar vond hem wel charismatisch. Ik was ook onder de indruk van zijn directe aanpak.

Leren kennen

Ik ging naar de proefles en we dansten samen. Ook in de weken erna dansten we samen; er was duidelijk een klik. Zowel op de dansvloer als daarbuiten hadden we de grootste lol.

Na een paar weken gingen we na een dansles nog even wat eten halen en daarna kuste hij me. Ik ging met hem mee naar huis en we vreeën voor de eerste keer. Het was fijn, maar niet meteen geweldig. Je moet elkaars lichaam toch eerst leren kennen.

Drie keer klaargekomen

Ik was totaal niet uit op een relatie, maar we groeiden steeds meer naar elkaar toe. Ongeveer een half jaar na onze eerste ontmoeting waren we officieel een stel. We hadden het gewoon zo fijn samen. ’s Avonds lag ik vaak met mijn oor op zijn borstkas naar zijn hart te luisteren. Het voelde zo vertrouwd.

Wel viel me op dat voor hem sex alleen om mijn bevrediging ging. Hij wilde bijvoorbeeld niet gepijpt worden en was pas tevreden met de sex als ik drie keer klaargekomen was. Op een gegeven moment werd dat wel een dingetje, ik voelde zoveel druk. Hij liet het wel een beetje los toen ik dat vertelde, maar het bleef in bed altijd om mij gaan.

Anaal

Na ongeveer een jaar, we woonden inmiddels samen, gingen we een paar maanden naar zijn geboorteland Ethiopië. Hij zat daar niet zo erg op te wachten, maar ik had aangedrongen. Ik wilde kijken waar hij vandaan kwam. Zijn achtergrond leren kennen. Het leverde vooral veel gedoe op, want zijn vader vertrouwde me niet. Hij wilde geen witte vrouw voor zijn zoon, ik zou er alleen op uit zijn om hem te domineren. We logeerden er bij een oom, waar we weinig sex hadden. We waren allebei niet erg op ons gemak, denk ik.

Op een nacht werd ik wakker doordat mijn vriend me ineens anaal probeerde te penetreren. Dat ging natuurlijk niet zomaar, dus ik zei ‘nee’. Maar hij ging door, ook toen ik ‘stop’ zei. Ik begon te huilen, maar hij bleef stoten tot hij klaar was. Daarna draaide hij zich om en viel weer in slaap. Ik was totaal in shock.

Niet tegenhouden

De volgende ochtend sprak ik hem erop aan en zei hij sorry. Dat was het. Nooit meer is hij erop teruggekomen, nooit meer heb ik er iets over gezegd. Net alsof het niet gebeurd was, gingen we door met onze relatie. Wel veranderde er duidelijk iets in ons seksleven. Hij nam bijvoorbeeld nooit meer initiatief. Ik deed dat in het begin nog wel, maar werd zo vaak afgewezen, dat ik het steeds minder ging proberen. Eigenlijk deden we het alleen ’s nachts, als hij wakker werd en zin had. Meestal liet ik hem dan gewoon zijn gang gaan, ook omdat ik voelde dat ik hem toch niet tegen zou kunnen houden.

Angst

Pas drie jaar later, ik had de relatie verbroken en we woonden niet meer samen, drong tot me door wat die ene nacht met onze relatie gedaan had. Ik sprak met een vriendin over hoe ik hem verlaten had. Ik had mijn spullen gepakt toen hij nog sliep en was midden in de nacht vertrokken. Bang als ik was voor zijn reactie. Toen ik dat zei, klikte het ineens in mijn hoofd. Ik was bang voor hem geweest. Al die tijd al. In die ene nacht waarin hij zijn fysieke kracht tegen mij gebruikt had en mijn ‘stop’ had genegeerd, had hij alles stuk gemaakt. Het vertrouwen, de magie, het was helemaal weg.

Ik had geen idee dat die ene nacht zoveel impact op me had gehad, tot ik met die vriendin sprak en de angst sterk voelde in mijn lichaam. Blijkbaar kon ik dat pas toelaten toen het al voorbij was tussen ons.

Anale verkrachting

Ik heb hem ook geconfronteerd met mijn angst en daar schrok hij enorm van. Hij herinnerde zich die nacht wel, maar had geen idee dat hij me zo bang gemaakt had. Het was niet zijn bedoeling om me pijn te doen, zei hij. En dat geloof ik ook wel. Maar later realiseerde ik me wel iets dat hij me in het begin van onze relatie vertelde. Hij zei toen dat er een scharrel was die hem had beschuldigd van een anale verkrachting. Volgens hem wilde ze zelf anale sex en was ze geschrokken toen het pijn bleek te doen. Toen geloofde ik zijn versie van dit verhaal, maar nu denk ik: zou hij bij haar hetzelfde gedaan hebben?”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Wil je ook jouw slaapkamergeheim met ons delen? E-mail dan naar onlineredactie@libelle.nl. Anoniem mag ook!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden