null Beeld

De vriend van Manon (44) bleek een narcist: “Als ik schoenen droeg die hem niet aan stonden, weigerde hij met mij de deur uit te gaan”

Manon liet zich helemaal inpakken door de knappe Wilko, maar zag daardoor te laat wie hij eigenlijk was.

online redactie Libelle Daily

"Mijn relatie met Wilko leek op een sprookje. Hij droeg me op handen, kocht jurken voor me, trakteerde me op romantische etentjes, wond mijn vrienden en familie om zijn vinger. En ik was er trots op dat die populaire, knappe man bij mij wilde zijn. Hij palmde me helemaal in. Totdat ik smoorverliefd was en hem niet meer kwijt wilde. Toen viel zijn masker af. Hij begon commentaar te geven op alles wat ik deed. Als ik in de supermarkt de verkeerde producten kocht, werd hij kwaad. Hij heeft een keer 4 dagen ruzie met me gemaakt omdat ik een vriend gelukkig nieuwjaar had gekust. En als ik schoenen droeg die hem niet aan stonden, weigerde hij met mij de deur uit te gaan."

Een onzeker vogeltje

"Ergens had ik wel door dat zijn gedrag niet klopte, maar ik praatte recht wat krom was. Ik wilde onze liefde beschermen en paste me aan hem aan. Hij ging graag de kroeg in en ondanks dat ik daarin soms eigenlijk geen zin had, ging ik steeds mee. En omdat hij er altijd perfect uitzag in zijn pak, ging ik me ook optutten. Maar hij bleef me iedere dag vertellen dat ik niks goed deed. Ik veranderde van een positieve, levenslustige vrouw in een achterdochtig, onzeker vogeltje. Ik voelde me uitgeput."

Narcist

"Precies op de momenten dat ik dacht: nu is het genoeg, begon hij een charme-offensief waardoor ik het toch nog wilde proberen. Pas nadat hij me na een herniaoperatie een dag in het ziekenhuis liet wachten waar hij me zou ophalen, was bij mij de maat écht vol. Ik ben naar mijn moeder gegaan. Bij haar las ik in Libelle een artikel over narcisme. Toen viel alles op z'n plaats: Wilko is een narcist, hij is niet in staat iemand anders dan zichzelf lief te hebben. Alles wat ik dat ene jaar met hem had meegemaakt, paste in het plaatje. Pas toen kon ik een punt achter onze relatie zetten. Een week later stond hij met trouwringen voor mijn deur, maar ik heb hem daar laten staan. Inmiddels gaat het weer goed met me. Ik heb veel liefde in mijn leven en ben er sterker uit gekomen. Maar, ik geef het eerlijk toe: ik heb hem ook gemist. Niet zijn manipulatie en zijn respectloze gedrag, wel de prins die hij ook kon zijn."

Interview: Marloes Keizer. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden