null Beeld

De weduwen van 11 september

Libelle Admin

Nu waren die drie vrouwen in mijn leven gekomen en gingen wij elkaar helpen. Dat was van meet af aan een onuitgesproken belofte aan elkaar.” – Ann

Vier jonge vrouwen, Ann, Claudia, Julia en Patricia, verliezen hun man bij de aanslagen op de Twin Towers. Alle vier zijn zij rond de dertig jaar en net getrouwd. Door deze dramatische dag veranderd hun leven.

Om elkaar te steunen in hun verdriet en rouw, komen zij regelmatig bij elkaar, om zo veel met elkaar te kunnen praten. Hun vriendschap en gesprekken hebben een troostende en therapeutische werking.

Een mooi en ontroerend boek over rouw en verdriet. Omdat iedereen de beelden op tv wel heeft gezien, maakt het dit boek extra ontroerend.

NBD|Biblion recensie

Het waargebeurde verhaal over het leven van vier weduwen van mannen die omkwamen bij de aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Centrum in New York. De vrouwen, alle vier geslaagde onafhankelijke zakenvrouwen, sluiten vriendschap en krijgen een hechte band. Ze zoeken en vinden steun bij elkaar en geven elkaar de ruimte in het verwerken van hun verlies, angsten en verdriet, ze helpen elkaar bij het weer opbouwen van hun leven. Beurtelings beschrijven ze hun leven voor 11 september, de rampdag zelf en de dagen en het leven daarna. De nog maanden durende hoop dat het lichaam van hun man nog gevonden zal worden of dat hij toch nog in leven zal zijn, het verdriet, de eenzaamheid, de angst voor de eerste herdenking, het weer oppakken van het leven, de enorme steun die ze vinden in hun vriendschap met elkaar en het aarzelend weer aangaan van nieuwe relaties. Ieder hoofdstuk begint met een zwart-witfotootje (van de vrouwen, hun mannen, kinderen etc.). Vlotgeschreven, aangrijpend, invoelbaar beschreven waargebeurd verhaal over verlies, vriendschap, overleven en verder leven, verwerken en opnieuw beginnen.

De weduwen van 11 september – Patricia Carrington & Julia Collins & Claudia Gerbasi & Ann Charles

Uitgever Poema Pocket, ISBN 9789021008325, Prijs € 7,98

Verschijningsdatum augustus 2009

U kunt De weduwen van 11 september bestellen bij Bruna.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden