null Beeld

De zzp’er draait een wasje

Esther werkt thuis, maar dat is niet altijd ideaal. Zo vlak voor de vakantie doet ze 1000 dingen tegelijkertijd en dan gaat er wel eens iets mis...

Lisa Tervoort

Er zijn maar weinig banen waarbij je halverwege de dag even kan stoppen om een wasje te draaien. Een kopje koffie halen, een praatje met een collega maken, dat kan. Maar de was doen? Nee. (Tenzij je in een wasserij werkt natuurlijk, maar die aanname gaat voor nu te ver.)

Wasje doen

Als thuiswerkende zzp’er kan je altíjd even stoppen om tussendoor de was te doen. Dat is aan de ene kant fijn, maar het is ook een vreselijke valkuil. Ik ben thuis namelijk nooit écht ontspannen aan het werk. Altijd is er wel een klusje dat tussendoor komt. Omdat er niemand meer een schone onderbroek heeft. Of omdat er anders die avond niets te eten is.

“Kinderarbeid is afgeschaft hoor, mam!”

Vaatwasser

Thuiswerken lijkt zo simpel. Je combineert het huishouden met je werk en een kind kan de was doen. Helaas doen kinderen in de praktijk de was niet. Dat kunnen ze niet en dat willen ze niet. Zoals mijn oudste dochter laatst zo fijntjes opmerkte toen ik vroeg of ze even de vaatwasser wilde uitruimen: “Mam, kinderarbeid is afgeschaft hoor!”

Gevarendriehoek

Een baan, het huishouden en kinderen. Je bent van alles een beetje maar je bent nooit 100%. Neem nou al die parallelle concentratiebogen, zoiets móet een keer fout gaan. En dat ging het hier dus ook. Gisteren heb ik – even snel tussendoor omdat we bijna op vakantie gaan - alle bikini’s op 90 graden gewassen. 90 graden! Dat moet je dus niet doen met bikini’s. Weet ik natuurlijk wel, maar ik was er met mijn hoofd niet bij. Ik zat ondertussen na te denken over het onderwerp voor deze Libelle-blog. Over een paar dagen vertrekken we en er moeten nog een paar stukjes de deur uit. En had ik al gezegd dat ik de koffers nog moest pakken?

Hup, hup, hup

Afijn. Het voordeel is dat ik nu wél een onderwerp heb. Jullie zullen het vandaag moeten doen met een paar verwassen bikini’s. En dan ga ik nu als de wiedeweerga de stad in om nieuwe zwemkleding te kopen.

Zucht. Bijna op vakantie.

null Beeld

Elke week schrijft Esther voor Libelle Daily over haar drukke leven als zzpmmk’er (zelfstandige zonder personeel maar mét kinderen). Meer lezen? Check Esthers eigen website of Facebookpagina.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden