null Beeld

De zzp’er wantrouwt de stilte

Het overvalt Esther deze week nogal: werken in alle stilte, ze vertrouwt het voor geen cent. Was er maar weer gewoon reuring en lawaai.

Lisa Tervoort

Nog even en mijn ogen branden in

Al ruim een uur zit ik zo te staren. Naar een leeg scherm. Ik ben twee keer koffie gaan halen, heb één keer geplast en drie keer geprobeerd de orthodontist af te bellen. Als ik mijn toetsenbord al heb aangeraakt, dan was het om de parkiet eraf te jagen.

Vuurtoren

Liz is op kamp naar Ameland. Gisteren vertrokken. Met gemengde gevoelens hebben we haar en haar mede achtstegroepers uitgezwaaid. Ze deden wel stoer, maar spánnend dat ze het vonden! Ik vind het ook nogal wat. Vier dagen naar zo’n eiland. Weten die docenten wel hoe gevaarlijk dat is? Straks valt de vuurtoren nog om! Op hun hoofd.

Het is toch wat? Eindelijk de rust om te schrijven, zitten mijn emoties in de weg!

Alleen op de wereld …

Nee. Ik vind het maar niets, zo’n grote mensen-uitje voor een twaalfjarige. En nou is Annabel ook nog met een vriendinnetje mee naar het zwembad, zit ik hier alleen. “Komt toch mooi uit”, zei Paul. “Jij moppert altijd dat je niet kan doorwerken omdat de meiden om drie uur uit school komen.” Ja. Dat is natuurlijk zo. En er móet ook een artikel af. Maar ondertussen ben ik zó gewend dat er van alles om me heen gebeurt dat ik het nu wel érg stil vind. En bovendien, in zo’n zwembad kan er ook van alles gebeuren. Met al dat water en zo.

Frisse lucht

Afijn. Alweer een kwartier verder. Nogmaals geplast. En de orthodontist neemt nog steeds niet op. Het stuk over voedingsveiligheid heeft nog niet eens een inleiding. Zuchtend sluit ik de computer af. Ik pak mijn tas, mijn sleutels en haal mijn fiets uit de schuur. Frisse lucht. Ik ga even boodschappen doen.

Straks is Annabel er weer. En om zes uur komt Paul thuis. Werk ik dan wel lekker verder.

null Beeld

Elke week schrijft Esther voor Libelle Daily over haar drukke leven als zzpmmk’er (zelfstandige zonder personeel maar mét kinderen). Meer lezen? Check Esthers eigen website of Facebookpagina.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden