Desiree: Kon ik maar roddelen

DesireeVerkerk

Ik zou willen dat ik kon roddelen zonder schuldgevoel. Maar ik kan het niet. Als ik wat over iemand zeg dan zie je dat aan mijn gezicht. Ik ben ook altijd bang dat het uitkomt als ik wat gezegd heb met alle gevolgen van dien. Maar soms moet je gewoon iets kwijt. Een grappig verhaal, een irritatie of gewoon een constatering van een grappig feit.

Dat had ik dus van de week. Het was niet eens een grote roddel. Alleen een analyse van een kleine vorm van grootheidswaanzin. Maar ik voel me zo schuldig en ik ben zo bang dat die persoon erachter komt en gekwetst is. Het ergste was nog wel dat die persoon een half uur later heel erg aardig tegen me was en ik kan het niet meer terugdraaien. Het liefst zou ik erop af gaan. Alles opbiechten, maar daar zou ik deze persoon alleen maar mee kwetsen.

Daarom heb ik me voorgenomen om nooit meer te roddelen. Ik weet niet of het gaat lukken. Maar het plan is er. In de tussentijd doe ik maar extra aardig tegen mijn slachtoffer, want ik heb toch wat goed te maken….


Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden