null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Déze fouten maken veel mensen bij het koken van pasta

Het lijkt heel makkelijk om pasta te koken (voor bijvoorbeeld het gerecht in de video), maar toch kan er ook bij zoiets simpels nog het nodige misgaan. We zetten voor je op een rij wat er 'beter' kan (die pasta wordt wel gaar):

Chanan FoppenGetty Images
  1. Je gebruikt een te kleine panPasta koken in een te kleine pan is de fout die het meest gemaakt wordt. Bij het koken kun je het beste de grootste pan gebruiken. Op die manier hoef je de spaghetti ook niet te breken, mocht je dat koken. Ook zijn de buisjes/vlindertjes waarschijnlijk een stuk minder plakkerig als ze gekookt zijn. In een grote pan past meer water en pasta heeft juist veel water nodig.
  2. Je voegt geen zout toeVeel mensen voegen geen zout toe aan pasta omdat ze vanwege verschillende reden minder zout willen eten. Maar dat is voor de smaak geen goed idee. Volgens een Amerikaanse culinair journalist is het zo dat het water waar je penne in kookt zo zout moet zijn als de zee. Dat is natuurlijk een klein beetje overdreven, maar het gaat erom dat pasta meer zout nodig heeft dan een snufje. En je hoeft je geen zorgen te maken om je gezondheid: het zout zorgt er alleen voor dat de pastastukjes ruwer worden zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
  3. Je vergeet te roerenZodra het water met de pasta kookt, moet je meteen even roeren. Waarom? Omdat het dan niet allemaal naar de bodem van de pan zakt. Hierdoor zal de pasta ook allemaal niet aan elkaar plakken
  4. Je spoelt onder koud waterMeer dan kokend water (ja en roeren en zout toevoegen) is er niet nodig om pasta lekker te krijgen. Spoel het vooral niet onder koud stromend water. Als de pasta gekookt is, kun je het gewoon meteen toevoegen aan de saus of serveren met de saus. En wacht vooral ook niet te lang met serveren. Het is echt het lekkerst als je het meteen na het koken opeet.

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

LEES OOK:

Bron: Mashed.com. Beeld: iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden