null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Deze gerechten kun je volgens chef-koks beter niet bestellen in een restaurant

Als je in een restaurant eet wil je natuurlijk iets lekkers voorgeschoteld krijgen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste keuze maakt van de menukaart?

Erandi GodinezGetty Images/iStockphoto

Als we verschillende chef-koks moeten geloven, kun je de volgende gerechten beter niet bestellen in een restaurant.

1. Bestel geen vis op maandag

Volgens chefkok Anthony Burdin bestellen de meeste restaurants op donderdag of vrijdag hun vis, zodat ze genoeg hebben voor het drukke weekend. De vis die overblijft wordt vaak nog nét op maandag geserveerd of verwerkt in een ander gerecht. Als je dus wilt genieten van een lekker vers visje kun je deze beter niet op een maandag bestellen.

2. Bestel geen 'steak well done'

Een chef-kok gaf onlangs een lang betoog over de steak well done. Zijn post ging binnen no-time viral en dat was niet voor niets. Zijn punt? De fokker en slager hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat je steak van een goede kwaliteit is. Wanneer je je steak well done bestelt gaat deze kwaliteit verloren. Een stuk steak well done van dertig euro smaakt namelijk hetzelfde als een steak well done van vijf euro.

3. Skip 'kobe vlees' of 'Wagyu beef'

Een stukje kobe vlees of Wagyu beef is hartstikke lekker, maar heel zeldzaam. Daarom wordt dit vlees vaak in heel kleine porties geserveerd voor een heel hoge prijs. Veel restaurants claimen echt kobe vlees of Wagyu beef te verkopen, maar vaak gaat het hierbij om imitatievlees. Als je dus op een menukaart een burger van kobe vlees of Wagyu beef ziet is de kans groot dat dit nep is, het zou namelijk hartstikke zonde én duur zijn om zo'n stukje vlees te verwerken in een hamburger.

4. Bestel dat waar het restaurant het beste in is

Ga je eten in een pizzeria? Bestel dan geen pasta. Dit is namelijk niet de specialiteit van het restaurant. Bestel dus ook geen vis in vleesrestaurant of kip teriyaki in een sushi-restaurant, zo adviseert chef-kok Michael Armstrong.

5. Doe geen aanpassingen aan een gerecht

Tenzij je ergens allergisch voor bent kun je beter geen aanpassingen doen aan een gerecht. De chef-koks hebben niet voor niets een gerecht op een bepaalde manier gemaakt, zegt chef-kok Christopher Faulkner. Door allerlei aanpassingen te doen zorg je ervoor dat de balans uit een gerecht verdwijnt.

Met de Libelle Lekker-scheurkalender heb je iedere dag een heerlijk recept:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle. Beeld: iStock

Je kunt natuurlijk ook thuis eten en doen alsof je in een restaurant bent met dit recept:

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden