null Beeld

Deze planten zijn het meest geschikt voor op de vensterbank

Een vensterbank is niet compleet zonder vrolijke kamerplanten, maar eigenlijk is deze plek helemaal niet zo goed voor de plantjes zelf. In de zomer krijgen ze te veel zonlicht en als het winter is, staan ze boven een warme verwarming. We tippen welke planten het meest geschikt voor op de vensterbank.

Online redactie Libelle

Staat jouw vensterbank op het zuiden? Dan is er op die plek vaak volle zon en dat is niet zo goed voor de planten. Vooral tropische planten en planten met dunne bladeren laten het hier snel afweten. Als je toch planten op een zonnige vensterbank wilt wegzetten, kun je het beste kiezen voor cactussen en vetplanten. Deze doen het uitstekend in de warme zomerzon.

Vensterbank op het noorden

Een vensterbank op het noorden is meer geschikt voor planten, omdat het zonlicht daar minder fel is. Toch moet je de planten goed in de gaten houden als het warmer wordt. Als de bladeren verkleuren moet je ze een stukje verder van het raam afzetten. Planten die het goed doen op een vensterbank in het noorden zijn: een erwtenplant, alocasia zebrina, musa, strelitzia nicolai en een ficus elastica robusta.

Boven de verwarming

Onder een vensterbank zit er vaak een verwarming. Dit zorgt ervoor dat de lucht vrij droog is. Cactussen en vetplantjes kunnen daar goed tegen, maar ook andere planten die boven de verwarming staan kun je in leven houdt als je de luchtvochtigheid op peil houdt. Besproei bijvoorbeeld de planten regelmatig met een plantenspuit.

Zo maak je de bladeren van je kamerplant stofvrij:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Greenlifestylestore. Beeld: Getty Images

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden