null Beeld

Deze populaire tv-programma’s zijn in januari weer op de buis

Een nieuw jaar, is voor veel tv-programma's de start van een nieuw seizoen. Pak daarom je agenda er maar bij: deze programma’s wil je echt niet missen!

Online redactie Libelle

We hebben alle populaire tv-progamma’s die in januari weer van start gaan voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat niks mist:

Wie is de mol?

Vanaf zaterdag 2 januari om 20.30 uur op NPO 1

Alle Molloten werden in 2020 al verwend met een extra seizoen, maar in januari wordt de jacht op de mol opnieuw geopend. Om de allesbeslissende vraag te kunnen beantwoorden reist presentator Rik van de Westelaken samen met de tien kandidaten af naar Tsjechië. Déze BN'ers gaan dit jaar op jacht naar de mol.

Weet ik veel

Vanaf zaterdag 2 januari om 20.00 uur op RTL 4

Een vrolijke kennisquiz waarbij drie bekende Nederlanders het op moeten nemen tegen 100 studenten en álle thuisspelers. De winst gaat naar het goede doel. De presentatie van dit seizoen ligt opnieuw in handen van Beau van Erven Dorens.

40 jaar TV Show

Vanaf zondag 3 januari om 21.25 uur op NPO 1

Op 6 november 1981 presenteerde Ivo Niehe voor de allereerste keer zijn TV Show. Aan het begin van 2021 viert hij zijn 40-jarige jubileum met een reeks terugblikken en hoogtepunten.

Chazia & Puccini

Vanaf zondag 3 januari om 21.25 uur op NPO 2

Ze was een tijdje niet op de buis, maar begin volgend jaar maakt Chazia Mourali haar langverwachte tv-comeback. Ze komt met een vierdelige documentaireserie over de componist Giacomo Puccini. Chazia is zelf een grote operaliefhebber en is dan ook nieuwsgierig naar het leven en werk van deze man, omdat hij zowel als racist en omstreden man bestempeld wordt.

null Beeld

Beat the champions

Vanaf zondag 3 januari om 20.00 uur op RTL 4

Chantal Janzen presenteert volgend jaar een gloednieuw programma. In de spelshow Beat the champions staat ze kandidaten bij die het opnemen tegen de doorgewinterde 'champions'. Dit zijn vijf veelweters die het hen vreselijk moeilijk gaan maken. Wie een champion weet te verslaan kan duizenden euro's verdienen. De winnaar gaat er zelfs vandoor met 50.000 euro.

RTL Exclusief

Vanaf zondag 3 januari om 21.15 uur op RTL 4

In RTL Exclusief wordt een echte talkshow nagebootst. Beau van Erven Dorens is de presentator en interviewt Martine Sandifort, Remko Vrijdag en Kasper van Kooten die verschillende bekende Nederlanders persifleren.

Big Brother

Maandag 4 januari om 20.30 uur op RTL 4, daarna iedere werkdag om 21.30 uur op RTL 5.

Maar liefst veertien jaar na het laatste seizoen keert Big Brother begin januari weer terug op de buis. Een groep mensen verblijft gedurende enkele maanden in een huis dat is gerust met tientallen camera's en microfoons. Uiteindelijk blijft er één iemand over: de winnaar die er met een flinke geldprijs vandoor gaat.

Married af first sight

Vanaf dinsdag 5 januari om 20.30 op RTL 4

In het programma Married at first sight stappen kandidaten met elkaar in het huwelijksbootje zonder dat ze elkaar ook maar één keer gezien hebben. Pas nadat de stellen elkaar het jawoord hebben gegeven, kunnen ze elkaar pas leren kennen. De stellen worden door een team van professionals aan elkaar gekoppeld en dit zorgt sóms voor prachtige gelukkige huwelijken.

null Beeld

DNA Onbekend

Vanaf dinsdag 5 januari om 20.35 uur op NPO 1

In DNA Onbekend helpt Dionne Stax mensen voor eens en voor altijd een eind te maken aan een leven vol onduidelijkheden en ontkenningen. Samen ontrafelen ze familiegeheimen door een DNA-onderzoek te doen.

De perfecte verbouwing

Vanaf woensdag 6 januari om 20.30 uur op RTL 4

In dit nieuwe woonprogramma krijgen deelnemers de kans om door middel van virtual reality (VR) naar verbouwingen van hun huis te kijken. Ze kunnen kiezen uit twee verschillende ontwerpen en geven de verbouwing daarna volledig uit handen. Pas na de verbouwing zien ze het resultaat. Spannend! Nicolette Kluijver is het gezicht van het nieuwe woonprogramma.

De slechtste chauffeur van Nederland

Vanaf woensdag 6 januari om 20.30 uur op RTL 5

John Williams geeft opnieuw - met gevaar voor eigen leven - een paar slechte chauffeurs de kans om hun leven en rijstijl te beteren. Het doel? het programma zo snel mogelijk verlaten, want niemand wil de bijnaam 'slechtste chauffeur' krijgen.

De K van Karlijn

Vanaf woensdag 6 januari om 20.30 op NET 5

Tjitske Reiding speelt in deze achtdelige miniserie de hoofdrol. De tragikomische serie gaat over Karlijn, een gewone Nederlandse vrouw die in een bloemenwinkel werkt, een kind heeft en dan onverwacht heel ziek wordt. Ze krijgt de diagnose borstkanker en de gedachte dat het weleens fout zou kunnen aflopen, vermijdt ze met humor en ironie.

null Beeld

Hart in aktie

Vanaf woensdag 6 januari om 21.30 uur op SBS 6

Wendy van Dijk gaat opnieuw - geheel coronaproof - mensen die het hard hebben verdiend een hart onder de riem steken. Dit seizoen zet ze zelfs de verborgen camera in om de mensen nóg beter te verrassen.

Flikken Maastricht

Vanaf vrijdag 8 januari om 20.30 uur op NPO 1

In het vijftiende seizoen van de bloedstollende politieserie kunnen we weer genieten van Wolfs en Eva. In de eerste aflevering wordt duidelijk of Victor Reinier de spannende cliffhanger overleeft en zien we hoe Eva ontkomt aan de vrouwenhandelaren van Virtus et Justitia.

Verborgen verleden

Vanaf zaterdag 9 januari om 20.35 uur op NPO 2

In Verborgen verleden proberen acht bekende Nederlanders te achterhalen van welke voorouders zijn afstammen en hoe zij geleefd hebben. Op 9 januari begint weer een nieuw seizoen en dit keer bijt Ronald de Boer het spits af. Simone Kleinsma, Geert Mak, Diederik Ebbinge en Paul de Leeuw volgen hem op.

Matthijs gaat door

Vanaf zaterdag 9 januari om 21.35 uur op NPO 1

We hebben hem even moeten missen, maar in 2021 is hij eindelijk weer op televisie te zien: Matthijs van Nieuwkerk. Hij komt met een gloednieuw, gevarieerd zaterdagavondprogramma. Met humor, muziek en andere verrassingen probeert hij de kijker iedere week weer te vermaken.

Bankgiro Miljonairs

Vanaf zaterdag 9 januari om 21.40 uur op RTL 4

De onverwoestbare spelshow met Robert ten Brink gaat alweer 21 jaar mee en aan de formule is nog altijd weinig veranderd. Uit 40 spelers wordt steeds één kandidaat gekozen die vijftien antwoorden verwijderd is van een miljoen. Zelfs met drie hulplijnen is dat een pittige kluif.

null Beeld

Humberto

Vanaf zondag 10 januari om 22.15 uur op RTL 4

Na RTL Late Night is Humberto Tan is binnenkort terug op de buis met een nieuw talkshow. In een ontspannen sfeer sluit Humberto op zondag de week af met prominente gasten en kijkt hij al voorzichtig vooruit. Ook is er weer volop aandacht voor (live) muziek.

De TV kantine

Vanaf donderdag 14 januari om 20.30 uur op RTL 4

Carlo Boszhard en Irene Moors duiken opnieuw de verkleedkist in voor een nieuw seizoen van De TV kantine. Dit keer kruipen ze onder andere in de huid van René le Blanc en Rolf Sanchez.

Dit was het nieuws

Vanaf donderdag 14 januari om 21.30 uur op NPO 1

Dit jaar viert het satirische nieuwsprogramma met Harm Edens maar liefst drie mijlpalen: het 25-jarige bestaan, het 40e seizoen en de 250e aflevering op 11 februari. Voor het eerst is het programma op donderdag te zien, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Wie ben ik?

Vanaf donderdag 14 januari om 21.30 uur op RTL 4

Het oude, maar populaire raadspelletje is weer terug. Dit keer probeert Caroline Tensen teamcaptains Ruben Nicolai en Tijl Beckand in bedwang te houden, terwijl ze samen met hun gasten weer mogen raden wie, wat of waar ze precies zijn.

Humberto Tan: "Je moet jezelf af en toe niet serieus nemen"

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: TV gids. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden