null Beeld

Déze vleessoorten zijn het gezondst op de barbecue

Heerlijk, het zonnetje schijnt en het wordt tijd om de barbecue aan te steken. Al die verschillende soorten vlees, sausjes en stokbrood met kruidenboter zijn niet heel goed voor de lijn. Welke soorten vlees zijn het meest verantwoord om op de barbecue te grillen?

Een avondje barbecueën is natuurlijk nooit zo gezond als een verantwoorde salade. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op kunt letten om het een beetje gezond te houden. Zo kun je bij het kiezen van de juiste vleessoorten een hoop calorieën besparen.

Mager vlees

Zorg ervoor dat je kiest voor magere vleessoorten of gevogelte. Verschillende soorten mager vlees zijn bijvoorbeeld: varkenshaas, biefstuk, runderlapjes, kalkoenfilet of kipfilet. Je hoeft je geen zorgen te maken, er is meer dan genoeg keuze. Marineer het vlees voordat je het op de barbecue legt, dit geeft het vlees een lekkere smaak. Zo heb je tijdens de barbecue minder sausjes nodig om het vlees smaak te geven.

Let ook goed op de porties. Het kan zijn dat je enorme lappen vlees hebt gekocht. Snijd deze dan in kleine stukken zodat je een bescheiden portie eet.

Boosdoeners

Welke vleessoorten kun je het beste vermijden tijdens een gezonde barbecue? Dat zijn voornamelijk bewerkte vleessoorten zoals hamburgers, hotdogs en gehaktballetjes. Hier zit vaak onnodig veel vet in.

Op zoek naar leuke accessoires voor een geslaagde barbecue? Dit zijn onze favorieten:

Gezellig een avondje grillen bij vrienden? Dat kan met deze compacte Grilette tafelbarbecue:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Fitcode Beeld: Istock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden