null Beeld

Deze week in Libelle 10

Libelle 10 staat vol leuke artikelen, reportages en foto’s. Bekijk het bladerboekje.

Redactie Libelle.nl

Deze week in Libelle 10:

• 25x puur natuur. De leukste dagjes, workshops en weekendjes weg met Libelle-korting

• Marion verloor al jong àl haar haar “Als ik kaal rondloop, word ik gemeden”

• De R zit in de maand! Recepten met Raapsteeltjes, Rode biet & Rode kool & Retttich

• Het nieuwe moestuinieren. Kriskras door de border

Neem direct een abonnement op Libelle. Bestel dit nummer los. Libelle is nu ook te lezen op de iPad.

Libelle brief

“Stamcellen voor een onbekend meisje”

Na een uitgebreide medische keuring heeft mijn 23-jarige dochter Anouk stamcellen gedoneerd aan een anonieme ontvanger. Zo jong en dan zo'n operatie ondergaan voor een onbekende. “Mam, als ik het nodig heb, hoop ik dat er iemand is die dat voor mij doet”, zei ze. Fantastisch.

Na de operatie kreeg ze te horen dat de ontvanger een meisje van veertien maanden is. Mijn dochter heeft het leven teruggegeven aan een doodziek kindje en hopelijk slaat de behandeling aan. Er zijn genoeg stamcellen weggenomen om het meisje ook een tweede keer te voorzien van nieuwe stamcellen als het nodig mocht zijn. De operatie, een uur onder narcose, waarbij er 600 milliliter beenmerg werd weggezogen uit haar heupbotten, wuift mijn dochter weg. Anouk heeft de rest van de week last gehad van misselijkheid en vermoeidheid. Voordat het kleine meisje de stamcellen van Anouk kon ontvangen, moest zij in quarantaine.

Twee keer is de transplantatie uitgesteld omdat het meisje te ziek was om de stamcellen te ontvangen. Over een half jaar mag mijn dochter bellen om te horen hoe het met het meisje is gegaan. Wij hopen natuurlijk op een goede uitslag. Ik vind het zo mooi dat een jong volwassene niet alleen maar leeft in haar 'eigen wereld en voor zichzelf' zoals toch vaak gezegd wordt over de jongere generatie.

Monique Brandjes

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in elke Libelle.

Recepten

<img />Lauwwarme tarlysalade<img />Lauwwarme rettich-aardappelsla

Dagje uit

<img />Dagje markt<img />Yoghurt Barn

Extra:

  • Libelle zoekt je: Regelmatig is Libelle op zoek naar mensen die hun verhaal kwijt willen aan Libelle, of mee willen doen met een metamorfose. Wil je mee doen? Ga dan naar Libelle zoekt u en reageer!
  • Libelle Academy: leren voor je plezier, over dingen die je bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter je computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat je leert, is meteen toepasbaar in je dagelijkse leven. Meer lezen over Libelle Academy
  • Muziekje
  • Neem ook een kijkje op ons forum. Praat mee en stel vragen!
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden