null Beeld

Deze week in Libelle 11

Libelle 11 staat vol leuke artikelen, reportages en foto’s. Bekijk het bladerboekje.

Redactie Libelle.nl

Deze week in Libelle 11:

  • 30 zomerkapsels
  • Wonen in vakantieherinneringen
  • De Azoren, paradijs op 4 uur vliegen Met reis-aanbieding!
  • Broers en zussen Alles over die bijzondere band
  • Energie voor tien! 11 tips voor meer levenslust
  • Interview met journalist Alberto Stegeman: “Als iets niet deugt, word ik enthousiast”

Neem direct een abonnement op Libelle. Bestel dit nummer los. Libelle is nu ook te lezen op de iPad.

Libelle brief

"Streamer Gerrit was radeloos en zijn zussen schreven me hartverscheurende brieven"

Ik koos niet met mijn hart Op een mooie zomeravond ontmoette ik Gerrit op het marktplein van het Brabantse dorpje waar mijn vader een kruidenierszaak had. Gerrit kwam uit het noorden, maar was vanwege montagewerk ver van huis ingeroosterd en logeerde in het hotel van tante Cor, onze buurvrouw. Ik vond hem knap en was op slag verliefd. We leerden elkaar beter kennen en een paar maanden later waren we verloofd. Ik had al kennisgemaakt met zijn hele familie, die was in de wolken. De werkgever van Gerrit beloofde om zo snel mogelijk voor een woning te zorgen, zodat niets onze toekomst samen nog in de weg stond. Maar mijn vader zag de verloving met lede ogen aan. Hij had erop gerekend dat ik zijn zaak zou overnemen. Dat zag hij met deze jongen niet gebeuren. Daarom begon mijn vader me bang te maken voor de toekomst. “Ieder jaar moet je rondkomen van een monteursloontje en je hebt nooit geld om eens naar huis te komen”, zei hij. De angst sloeg me om het hart, daarom verbrak ik de verloving. Gerrit was radeloos en zijn zussen schreven me hartverscheurende brieven. Ook tante Cor begon zich met de kwestie te bemoeien. Ze adviseerde me om deze keer eens niet naar mijn vader te luisteren. Toch bleef ik bij mijn besluit en sindsdien heb ik nooit meer iets van Gerrit vernomen. Ik trouwde met een man die de zaak wél overnam. Maar de concurrentie werd moordend, daarom verkochten we de zaak en ons huwelijk strandde. Nu ben ik alweer 25 jaar gelukkig met mijn tweede echtgenoot. Een noorderling nota bene! Soms denk ik nog weleens aan Gerrit en vraag me dan af hoe mijn leven verlopen zou zijn als ik destijds mijn hart had durven volgen. Tini Rijs-Roelen

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in elke Libelle.

Recepten

<img />Couscous met groenten<img />Surinaamse bami

Reis aanbieding

<img />

Azoren

Extra:

  • Libelle zoekt je: Regelmatig is Libelle op zoek naar mensen die hun verhaal kwijt willen aan Libelle, of mee willen doen met een metamorfose. Wil je mee doen? Ga dan naar Libelle zoekt u en reageer!
  • Libelle Academy: leren voor je plezier, over dingen die je bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter je computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat je leert, is meteen toepasbaar in je dagelijkse leven. Meer lezen over Libelle Academy
  • Muziekje
  • Neem ook een kijkje op ons forum. Praat mee en stel vragen!
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden