null Beeld

Deze week in Libelle 12

Libelle 12 staat vol leuke artikelen, reportages en foto’s. Bekijk het bladerboekje.

Redactie Libelle.nl

Deze week in Libelle 12:

• Interview met Rob Kamphues

• High tea kookboek

• Win een weekend Schagen

• Wonen, classic fantastic: Klassiek en modern in de mix

Neem direct een abonnement op Libelle. Bestel dit nummer los. Libelle is nu ook te lezen op de iPad.

Libelle brief

"Hart onder de riem"

Glimlachend kijk ik naar mijn man die al roerend boven een dampende pan met voedsel hangt. Lief toch? Maar vandaag voelt het extra speciaal. Ik ben namelijk zwanger van ons eerste kindje en voel me even de belangrijkste persoon op aarde. Tot mijn vreugde belt op dat moment ook nog mijn moeder. We wonen ver uit elkaar en hangen regelmatig minuten, soms uren aan de telefoon. Alleen deze keer zou alles anders worden. Mijn moeder klonk vlak en afgemat, ze had namelijk slecht nieuws. Een borstonderzoek waarvan de uitslagen niet zo best bleken. Ik hoorde nog vaag de woorden echo, biopsie en borstkanker, daarna was ze me kwijt. Verbijsterd hing ik op met de belofte een half uur later terug te bellen. Ik moest dit alles even laten bezinken. Kanker? Mijn sterke, lieve en onverwoestbare moeder? Onmogelijk in mijn ogen, maar toch was het zo. Na een kleine inzinking belde ik terug. “Wat erg voor je mam”, was het enige wat ik wist uit te brengen. “Ja”, zei mijn moeder, “maar ik vind het ook zo erg voor jullie. Krijgen jullie je eerste kindje en dan kom ik hiermee!” Echt mijn moeder om zoiets te zeggen. Toch gaf het mij wel nieuwe kracht om nu mijn moeder een hart onder de riem te steken. “Mam”, zei ik, “doe toch eens niet zo belachelijk. De deur uit met die kanker.” En is er een beter medicijn tegen ellende dan het kleine propje, het centrum van zo veel vreugde, dat op dit moment in mijn buik woont?

Liefs, je dochter

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in elke Libelle.

Recepten

<img />Strawberry jam biscuits<img />Fingersandwiches

Reis aanbiedingen

<img />Kent<img />Yorkshire Dales and Moors

Extra:

  • Libelle zoekt je: Regelmatig is Libelle op zoek naar mensen die hun verhaal kwijt willen aan Libelle, of mee willen doen met een metamorfose. Wil je mee doen? Ga dan naar Libelle zoekt u en reageer!
  • Libelle Academy: leren voor je plezier, over dingen die je bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter je computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat je leert, is meteen toepasbaar in je dagelijkse leven. Meer lezen over Libelle Academy
  • Muziekje
  • Neem ook een kijkje op ons forum. Praat mee en stel vragen!
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden