null Beeld

Deze week in Libelle 15

Libelle 15 staat vol leuke artikelen, reportages en foto’s. Bekijk het bladerboekje.

Redactie Libelle.nl

Deze week in Libelle 15:

  • Het blote benen plan. Goed voorbereid op Rokjesdag
  • Janssen & Co maken zelf een zomerjurk
  • Sylvia’s zoon ging het criminele pad op “Wat was ik voor moeder dat ik mijn kind de deur wees?
  • MEZZEMENU: Tapashapjes uit 1001 nacht. Zó klaar!
  • Interview met Tijl Beckand

Neem direct een abonnement op Libelle. Bestel dit nummer los. Libelle is nu ook te lezen op de iPad.

Libelle brief

Dit kindje was zo welkom

Toen ik met mijn jeugdliefde ging samenwonen, kregen we al snel een kinderwens. Maar zwanger worden ging niet zomaar. Ik kwam terecht bij de gynaecoloog, waar ik met een zware hormoonbehandeling begon. Ik raakte zwanger, maar al snel verloor ik het vruchtje. We gingen verder met het traject. De hormoonbehandelingen waren zo zwaar dat ik het niet meer zag zitten om verder te gaan, en ik gaf aan dat dit de laatste keer zou zijn. Die keer raakte ik zwanger. Ik voelde hoe mijn lijf veranderde. Totdat ik op die zaterdag een zware bloeding kreeg. Ik was het vruchtje kwijt, al bleef ik me gek genoeg toch zwanger voelen. Bij de echo werd duidelijk waarom: er had een tweeling in mijn buik gezeten! Nog steeds zwanger verliet ik het ziekenhuis. Na 42 weken werd ik ingeleid en is onze zoon geboren. We waren dolgelukkig, we bleven een klein gezin, maar het was goed zo.

Enkele weken geleden vergat ik de pil. Lachend zei mijn man dat we meer kans hadden op het winnen van de loterij dan op een zwangerschap. Maar een paar dagen later voelde ik me niet goed. Ik herkende alle symptomen van twaalf jaar geleden. Ik was zwanger! Wat een schok, dit kon toch niet? Met een puberende zoon straks weer achter de kinderwagen? Toch fantaseerde ik stiekem al over babykleertjes en borstvoeding. Toen, op een zaterdag, kreeg ik een heftige buikkramp en begon ik te vloeien. Ik ben zo vreselijk verdrietig dat ik alleen maar kan huilen. Dit kindje was zo welkom. Ik hield er al van, maar het leven eindigde abrupt. Dit was mijn derde miskraam, en deze valt me het zwaarst.

Laura Hoogers

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in elke Libelle.

Recepten

<img />Keftedes<img />Gevulde wijnbladeren

Reis aanbiedingen

<img />

Bretagne

Extra:

  • Libelle zoekt je: Regelmatig is Libelle op zoek naar mensen die hun verhaal kwijt willen aan Libelle, of mee willen doen met een metamorfose. Wil je mee doen? Ga dan naar Libelle zoekt u en reageer!
  • Libelle Academy: leren voor je plezier, over dingen die je bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter je computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat je leert, is meteen toepasbaar in je dagelijkse leven. Meer lezen over Libelle Academy
  • Muziekje
  • Neem ook een kijkje op ons forum. Praat mee en stel vragen!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden