null Beeld

Deze week in Libelle 35

Redactie Libelle.nl

null Beeld

Libelle 35 staat vol leuke artikelen, reportages en foto’s. Bekijk het bladerboekje.

Deze week in Libelle:

• Wat!? Jij werkloos?

• 10 super fietsroutes

• Afscheid van prins Friso

• Sweater lookbook 31x de leukste

Neem direct een abonnement op Libelle. Bestel dit nummer los. Libelle is nu ook te lezen op de iPad.

Libelle brief


Wees een lach

Ruim twee maanden heb ik in Zuid-Afrika bij Bobbi Bear gewerkt: een opvangtehuis voor seksueel misbruikte, mishandelde of verwaarloosde kinderen. Wat ik daar vooral heb geleerd, is dat het om de kleine dingen gaat. Ik kan een traumatische ervaring van een kind niet ongedaan maken. Wat ik wel kan, is luisteren, aandacht aan een kind besteden en knuffelen. Eenmaal terug in Nederland zat ik weer in mijn luxe leventje, terwijl er overal op de wereld nog kinderen zijn die verschrikkelijke dingen meemaken. Gelukkig kwam ik in aanraking met Stichting Wees een Lach. Ik heb me meteen opgegeven en afgelopen zomer heb ik me ingezet voor weeskinderen in Bulgarije. De situatie van veel kinderen daar, vooral zigeunerkinderen, is nog steeds schrijnend. Ouders hebben niet genoeg geld om voor ze te zorgen en veel van deze kinderen belanden in Bulgaarse tehuizen. Voor sommige kinderen is er de mogelijkheid om tijdens de vakanties naar hun ouders te gaan. Voor enkelen is deze mogelijkheid er echter niet, omdat zij wees zijn, zijn afgestaan of niemand weet wie hun ouders of familie zijn. Deze kinderen verdienen het ook om eens te ervaren wat het is om zorgeloos plezier te kunnen maken. Met andere vrijwilligers heb ik ervoor gezorgd dat deze 48 kinderen twee weken lang alleen maar leuke dingen mochten doen, zoals ijsjes eten, spelletjes doen, knutselen en ervaren hoe het voelt om even volop aandacht te krijgen. Om het project mogelijk te maken zoeken wij hulp. Als vrijwilligers moeten we zelf alles bekostigen om de kinderen op vakantie te laten gaan en de spullen voor de activiteiten te regelen. Dus als iemand kinderkleding heeft, spelletjes en speelgoed, graag! Want ieder kind verdient het om kind te zijn.


Lente Werner

Recepten

null Beeld

null Beeld

Balinese kip met sajoerboontjes

Saotosoep

Reisaanbieding:

null Beeld

|

Reis aanbieding: overnachten in Nederland

Extra:

  • Libelle zoekt u: Regelmatig is Libelle op zoek naar mensen die hun verhaal kwijt willen aan Libelle, of mee willen doen met een metamorfose. Wil je mee doen? Ga dan naar Libelle zoekt u en reageer!
  • Libelle Academy: leren voor je plezier, over dingen die u bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter uw computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat u leert, is meteen toepasbaar in uw dagelijkse leven. Meer lezen over Libelle Academy
  • Neem ook een kijkje op ons forum. Praat mee en stel vragen!

Bekijk Libelle 35 in 6 seconden:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden