null Beeld

Deze week in Libelle 47

Libelle 47 staat vol leuke artikelen, reportages en foto’s. Bekijk hier het bladerboekje

Redactie Libelle.nl

Deze week in Libelle 47:

 • 208 prijzen t.w.v. ruim € 25.000,-
 • Nostalgische gerechten voor extra energie
 • We moeten onze kinderen meer loslaten''Kinderen moeten dingen erváren, maar wij geven vaak alleen maar instructies''
 • Bos dagjes uit
 • Roodkapje anno 2014''Als oma op wintersport gaat, logeer ik bij opa''
 • Therese kwam erachter dat ze als kind door haar opa is misbruikt''Mijn wereld stortte volledig in''
 • Win een vakantie in villa voor 10 personen

Neem direct een abonnement op Libelle. Bestel dit nummer los.

Libelle brief

Happy

Bijna twee jaar geleden maakten wij de stap om naar Toronto in Canada te verhuizen. Midden in de herfst kwamen we met onze drie kinderen aan. We moesten op zoek naar een huis, naar een school voor de oudste, een pre-school voor de middelste en het minst leuke: we moesten ons rijbewijs opnieuw halen. Midden in de winter met sneeuw en kou hebben we gefietst naar school totdat het felbegeerde rijbewijs er was en we een auto konden kopen. Wat waren we daar blij mee! Na drie maanden spraken de twee oudste vloeiend Engels. Mijn man fietst elke dag 3,5 kilometer naar het station, pakt daar de trein en vervolgens de metro om naar kantoor te gaan. Zelf zoek ik mijn weg naar winkels, sociale contacten en ik breng bezoekjes aan ziekenhuizen en artsen met onze jongste die lichamelijk niet helemaal gezond is. Ik stuntel met de taal en mis mijn lieve familie en vrienden. Het starten van een nieuw leven in een ander land is best pittig kan ik nu uit ervaring zeggen. Maar wat ben ik trots op waar wij nu staan! We genieten van dit prachtige land. Wat een natuur en weidsheid, de vriendelijke mensen die vaak zo behulpzaam zijn. De kinderen hebben vriendjes, kletsen meer Engels dan Nederlands, mijn man komt enthousiast thuis en heeft het naar zijn zin en ik kan nu ook voluit zeggen dat ik me ‘happy’ voel in Canada. Hier voel ik me thuis.

Maaike

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in elke Libelle.

Recepten

<img /><img />

Overvolle fruitcake

Hartverwarmende ossenstaartsoep

Aanbiedingen

<img />

Winterse wildtochten

Extra:

 • Libelle zoekt je: Regelmatig is Libelle op zoek naar mensen die hun verhaal kwijt willen aan Libelle, of mee willen doen met een metamorfose. Wil je mee doen? Ga dan naar Libelle zoekt u en reageer!
 • Libelle Academy: leren voor je plezier, over dingen die je bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter je computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat je leert, is meteen toepasbaar in je dagelijkse leven. Meer lezen over Libelle Academy
 • Muziekje
 • Neem ook een kijkje op ons forum. Praat mee en stel vragen!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden