null Beeld

Deze week in Libelle 48


Libelle 48 is volledig gemaakt in Maison de Bonneterie in Den Haag.

Redactie Libelle.nl

Deze week in het extra dikke Sinterklaasnummer:

  • Heerlijke chocolade patisserie
  • De leukste inpak- en surprise-ideeën
  • Winnen: lingeriebon
  • Carmen haar man overleed op vakantie
  • Sinterklaas is eigenlijk een vrouw. Drie vrouwen die er voor een ander zijn
  • Schrijver Robert Vuijsje, zangeres Do, presentator Ron Boszhard en dressuuramazone Anky van Grunsven delen hun wens voor dit jaar.
  • Interview Frits Sissing

Neem hier alvast een kijkje!

Neem direct een abonnement op Libelle. Bestel dit nummer los.

Volg Libelle

Libelle brief

Lieve Annabel

Na acht maanden zijn mijn dochter, schoonzoon en kleindochter weer even terug in Nederland. De eerste die ik omhels is mijn zesjarige kleindochter, die met open armen op me af rent. Ik til haar op en knuffel haar. Wat is dit een mooi moment en wat heb ik hiernaar verlangd! Dan knuffel ik mijn dochter Suzanne. Ik kijk haar in de ogen zonder iets te zeggen. We stralen, het lijkt een droom, maar als ik haar bij de armen pak, voel ik dat het echt is. Ook de ouders van mijn schoonzoon zijn door het dolle heen van blijdschap. Het wordt een euforische avond met eten, praten, steeds weer naar elkaar kijken en van elkaar genieten. Als ik die avond laat mijn bed in kruip, hoor ik na een tijdje de slaapkamerdeur heel zachtjes opengaan. Het is mijn kleindochter die binnenkomt. Ik sla mijn dekbed open zodat ze naast me kan komen liggen. Ze kruipt dicht tegen me aan en zegt wijzend naar de andere helft van het bed: “Dat is opa’s bed hè?” “Ja,” zeg ik, “dat is opa’s bed.” En dan komt de vraag: “Maar oma, waarom is opa eigenlijk weggegaan?” Ik zucht en vraag me af welk antwoord ik op dit tijdstip aan haar zal geven. Ik vertel haar dat opa graag bij een andere mevrouw wilde zijn. “Maar waarom ben je dan niet met hem meegegaan?”, vraagt ze. Het klinkt als een heldere oplossing. Ik leg haar uit dat ik zo graag in dit huis wilde blijven wonen. Ze zwijgt. We gaan uit bed, ik breng haar weer naar haar eigen bedje, geef haar een dikke nachtzoen en zeg: “Tot morgen, mijn lieve Annabel.”

Margretha

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in elke Libelle.

Recepten

<img /><img />

Toffee-notenreep met chocolade

Chocoladefudge met warme marshmallows

Volg Libelle ook op

Extra:

  • Libelle zoekt je: Regelmatig is Libelle op zoek naar mensen die hun verhaal kwijt willen aan Libelle, of mee willen doen met een metamorfose. Wil je mee doen? Ga dan naar Libelle zoekt u en reageer!
  • Libelle Academy: leren voor je plezier, over dingen die je bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter je computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat je leert, is meteen toepasbaar in je dagelijkse leven. Meer lezen over Libelle Academy
  • Neem ook een kijkje op ons forum. Praat met andere Libelle lezeressen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden