null Beeld

Deze week in Libelle 51

Redactie Libelle.nl
null Beeld

Libelle 51 is het dubbeldikke Bijna Kerst nummer! In één week op locatie gemaakt! Bekijk hier het bladerboekje

Deze week in Libelle 51:

 • De hele redactie een week lang in de Lichtfabriek in Haarlem
 • 148 pagina's dik!
 • Libelle's kerstverhaal
 • 80 verhalen, groot en klein over echte mensen
 • De familie-monologen van: Alexander Pechtold, Thérèse Boer, Lucille Werner en Kees Tol
 • Leuke Do It Yourselfs, want de mooiste versiering maak je zelf
 • interviews met Carice van Houten & Robert ten Brink
 • Gast-chefs geven hun beste kerstrecepten
 • Samen 80!
 • Lichtjesfeest in huis
 • En nog véél meer!

Neem direct een abonnement op Libelle. Bestel dit nummer los.

Een kijkje achter de schermen

Voor Libelle hebben wij ons eigen feestje gebouwd in de Lichtfabriek te Haarlem. De industriële locatie werd omgebouwd tot één grote kerstset. Het was pas half oktober, maar de hele redactie zat al tot over haar oren in de kerstsfeer. Kaarsjes, kerstkransjes en lekkere kerstmuziek maakten het helemaal compleet. Ook een beetje sfeer proeven? Zie het filmpje hieronder!

Volg Libelle

Libelle brief

Een open wond

Het is deze kerst precies een jaar geleden. Of eigenlijk was het de dag voor kerst. Ik kwam ’s middags thuis van mijn werk. Mijn man was net weg, er lag een briefje waarop stond: Schat, ik ben nog even naar de bank. Ik ging achter de computer zitten om wat dingen af te ronden voor mijn werk. Blijkbaar had mijn man in de haast zijn e-mail open laten staan. Ik wilde deze wegklikken en zag toen net die ene zin: Ik verlang naar jou, liefs Ellie. Ik las de zin opnieuw, terwijl de pijn door me heen golfde. Ellie, mijn schoonzus. Hoe vaak niet had ik gevraagd: "Wat is dat toch tussen jullie?” Altijd kwam dat lacherige antwoord: “Ben je gek, joh!” Gespannen liep ik rond, ik huilde en ons dochtertje vroeg wat er was. Gelukkig waren onze andere drie kinderen niet thuis. Ik ben teruggaan naar de mail en verder gaan lezen. Ik voelde me misselijk, en ook de fysieke pijn was enorm.

Mijn man en ik hebben direct hulp gezocht. Ook heeft hij het contact met Ellie verbroken. We zijn nu een jaar verder. Voorzichtig durf ik hem weer te knuffelen en kan ik weer de vertedering voelen die ik altijd voor hem voelde. De wond is nog niet geheeld, dat is voor mij nog te vroeg. Kerst zal ook nooit meer hetzelfde zijn.

Anoniem

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in elke Libelle.

Recepten

null Beeld

null Beeld

Parelhoen met sinaasappel-dadelsalsa

Kabeljauw

null Beeld

Tarte tatin met peer

Extra:

 • Libelle zoekt je: Regelmatig is Libelle op zoek naar mensen die hun verhaal kwijt willen aan Libelle, of mee willen doen met een metamorfose. Wil je mee doen? Ga dan naar Libelle zoekt u en reageer!
 • Libelle Academy: leren voor je plezier, over dingen die je bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter je computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat je leert, is meteen toepasbaar in je dagelijkse leven. Meer lezen over Libelle Academy
 • Neem ook een kijkje op ons forum. Praat met andere Libelle lezeressen
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden