null Beeld

Deze week in Libelle 7

Libelle 7 staat vol leuke artikelen, reportages en foto’s. Bekijk het bladerboekje.

Redactie Libelle.nl

Deze week in Libelle 7:

• Tips van artdirector Cilla Tibbe

• Win een XXL HD-televisie

• een interview met de schrijfster van Het zwijgen van Maria Zachea, Judith Koelemijer

• De mooiste verhalen en brieven

Neem direct een abonnement op Libelle. Bestel dit nummer los. Libelle is nu ook te lezen op de iPad.

Libelle brief

Met uitgestoken tong

Ik ben achttien jaar, maar heb al heel wat meegemaakt. Op tweejarige leeftijd bleek ik dyspraxie te hebben: mijn spraakspier deed niet wat hij moest doen. Ik moest naar speciaal onderwijs en met veel gebarentaal en klankoefeningen begon ik te praten. Mijn moeder ging ondanks dat zij werkte mee naar mijn school, leerde gebarentaal en we oefenden samen. Na de lagere school ging ik naar het gymnasium. Ik scoorde hoge cijfers maar was een driftige, lastige puber. Na een aantal tests bleek ik autisme te hebben. Het afgelopen jaar viel ik ineens neer, al mijn spieren verstarden en met een ambulance werd ik afgevoerd. Epilepsie! Met medicatie wordt mijn epilepsie nu in de hand gehouden. Ook nu is mijn moeder er weer voor mij. Zij zegt steeds dat ik moet genieten van wat ik nog allemaal wél kan. Boos zit ik op mijn fiets met een fietshelm op, en mijn moeder fietst uit veiligheid met mij mee naar en van mijn stageplek: achttien kilometer heen en weer. Ik prijs mezelf rijk en gelukkig met een moeder die voor mij ook haar fietshelm opzet en met me meegaat. Zij steekt haar tong uit als mensen ons aanstaren en zingt onder het fietsen Vrij zijn van Marco Borsato en lacht. Mam, zonder jouw steun was ik niet wie ik nu ben.

Manuela

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in elke Libelle.

Recepten

<img /><img />

Warme salade Niçoise

Aziatische salade

Reis aanbiedingen

<img />

Barcelona

Extra:

  • Libelle zoekt je: Regelmatig is Libelle op zoek naar mensen die hun verhaal kwijt willen aan Libelle, of mee willen doen met een metamorfose. Wil je mee doen? Ga dan naar Libelle zoekt u en reageer!
  • Libelle Academy: leren voor je plezier, over dingen die je bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter je computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat je leert, is meteen toepasbaar in je dagelijkse leven. Meer lezen over Libelle Academy
  • Neem ook een kijkje op ons forum. Praat mee en stel vragen!
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden