null Beeld

Deze week in Libelle 8

Libelle 8 staat vol leuke artikelen, reportages en foto’s. Bekijk het bladerboekje.

Deze week in Libelle 8:

• Interview René van der Gijp

• 7 jaar jonger lezeres in de metamorfose

• Groene vingers Bloemist Paul geeft zijn beste tips

• Tips van redactiemanager Barbara Schneemann

Neem direct een abonnement op Libelle. Bestel dit nummer los. Libelle is nu ook te lezen op de iPad.

Libelle brief

"Het geeft me de moed om in slechtere periodes te overleven"

Ode aan het leven Ik ben Freek, 23 jaar en ik leef met de spierziekte van Duchenne. Al is het soms moeilijk, ik probeer toch een normaal leven te leiden. Natuurlijk ben ik realistisch: oud worden zit er waarschijnlijk niet in. Met de dag zien wat er komen gaat, is de enige optie. Het leven is voor mij: plezier maken, de eerste keer dronken worden, reizen, naar school gaan, grenzen verleggen en vriendschappen sluiten. Normale dingen die voor mij niet makkelijk zijn, maar die ik toch gewoon doe. Dát is het leven. Het klinkt allemaal mooi en dat is het ook. Veel van wat ik doe, is op een aangepaste en andere manier, maar het geeft mij de moed om tijdens slechtere periodes te overleven. Tijdens de operaties, doodsangsten, beledigingen, aanpassingen, benauwdheden, beademing en achteruitgang. En dan heb je ook nog de 'normale' problemen van alledag. Normaal leven en positief zijn is in de ogen van veel mensen erg knap. Mijn kracht en mijn wijze van leven, daar wil ik iets mee bereiken. Daarom heb ik een boek geschreven genaamd: Duchenne: het leven als een schaakspel. Voor mij was dit een geweldige manier om andere mensen te inspireren in het leven. En misschien zelfs wel bedoeld als een ode aan het leven. Freek van Duin

De schrijver krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in elke Libelle.

Recepten

<img /><img />

Hartige taart

Citroenrisotto

Reis aanbiedingen

<img /><img />

Limburg - weekend

Giethoorn - weekend

Extra:

  • Libelle zoekt je: Regelmatig is Libelle op zoek naar mensen die hun verhaal kwijt willen aan Libelle, of mee willen doen met een metamorfose. Wil je mee doen? Ga dan naar Libelle zoekt u en reageer!
  • Libelle Academy: leren voor je plezier, over dingen die je bezighouden. Dit kan via cursussen en workshops in het land, maar ook thuis, gewoon achter je computer. Even vertrouwd, warm en betrouwbaar als Libelle en ook even praktisch: wat je leert, is meteen toepasbaar in je dagelijkse leven. Meer lezen over Libelle Academy
  • Muziekje
  • Neem ook een kijkje op ons forum. Praat mee en stel vragen!
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden