null Beeld

PREMIUMPERSOONLIJK

“Die man van veertig bleek dus een pensionado van ver in de zeventig te zijn”

Het klinkt zo mooi: liefde op het eerste gezicht. Bij de meeste mensen is er toch net iets meer nodig dan die verpletterende oogopslag. Maar na deze dates is een volgend afspraakje wel erg ver weg.

Redactie

Derde persoon

Ingrid (44): “Ik had een date met ene Koen, die in de derde persoon over zichzelf sprak. ‘Dat is echt iets voor Koen’, ‘Dat gaat Koen dus niet doen’, dat werk. Ik dacht: ‘Wie is toch die gast over wie hij het steeds heeft? Zal wel een goede vriend zijn, met dezelfde naam. Wel gek dat hij de hele tijd praat over iemand die ik niet ken.’ Uiteindelijk kwam ik erachter dat hij het zelf was. Toen hij voorstelde om nog eens af te spreken, zei ik dat Ingrid dat niet zo’n goed idee vond.”

Even voorstellen

Maya (40): “Leuke man, vlotte babbel, heerlijk etentje – ik voelde vlinders! Tot we bij zijn auto kwamen en zijn vrouw ons stond op te wachten. Met dank aan een gps-tracker die ze op zijn telefoon had gezet. Hun kinderen zaten alvast op de achterbank. De afscheidszoen heb ik maar laten zitten.”

Parenclub

Nicolette (58): “Toen ik het adres googelde waar hij wilde afspreken, bleek het een parenclub te zijn. Ik had één keer een tosti met deze man gegeten. Hoe bedenk je zoiets als tweede date?”

Kruimelfetisj


Josephine (52): “Hij bestelde een schnitzel en besteedde een halfuur aan het wegpeuteren van het korstje. Dat at hij niet op, het vlees ook niet. Hij vond het gewoon lekker om dat kruim eraf te halen. Er is geen tweede etentje gekomen.”

Vis op de Veluwe

Marieke (56): “We spraken af om samen te gaan wandelen op de Veluwe. Hij zou voor de catering zorgen. Ik wist dat er geen koolhydraat aan te pas zou komen, want hij was in de ban van Paleo. Maar ik keek toch wel op toen hij een gehalveerde komkommer en een blikje sardines uit zijn rugzak haalde. Dat trok hij open, met zijn handen verdeelde hij de vis over de komkommer en dat was dus de lunch. Hij stonk de rest van de dag een uur in de wind.

null Beeld

Nog koffie?

Tamara (38): “De eerste date ging best goed, ik besloot nog eens met hem af te spreken. Hij nodigde me bij hem thuis uit. Ik wist dat hij tijdelijk weer bij zijn ouders woonde, ik had alleen niet gedacht dat die er ook zouden zijn. Het werd een avondje op de bank RTL4 kijken, terwijl zijn moeder ons bediende en hoopvolle dingen zei als ‘Ik hoop je beter te leren kennen’.”

Op herhaling

Mischa (42): “Op onze tweede date wilde hij precies hetzelfde doen als op de eerste. Zelfde tijd, zelfde restaurant. Zelfde verhalen ook. Als ik een nieuw onderwerp aansneed, bracht hij het weer terug naar vertrouwd terrein. Alsof we in een loop zaten. Een derde keer afspreken boeide me niet zo.”

Leeftijd is maar een getal
Judith (38): “Ik was verbijsterd dat de veertigjarige ondernemer met wie ik had afgesproken een pensionado van ver in de zeventig bleek te zijn. Toen ik vroeg waarom hij zijn hele profiel bij elkaar had gelogen, zei hij vol zelfvertrouwen dat hij zich nog veertig voelde en dat we zo veel gemeen hadden dat hij dacht dat ik me er wel overheen zou kunnen zetten. Niet dus.”

Hallo?

Anouk (47): “Hij was alleen maar bezig met zijn telefoon. De enige keer dat hij even opkeek, was om te vragen of we de rekening toch wel deelden.”

Peace man

Anneke (52): “Derde date, drankje bij hem thuis. Ik was in voor meer, maar hij stond erop eerst een joint te roken om ‘zich te ontspannen en beter te presteren’. Ik heb drie kwartier naar een spacende man zitten kijken die me het kabouterboek van Rien Poortvliet in detail wilde laten zien. Toen vond ik het welletjes.”

Vermoeiend
Simcha (28): “Mijn raarste date was met een coassistent die net achtenveertig uur dienst had gehad. Hij was een beetje smoezelig en doezelig. Toen ik van de wc kwam, trof ik hem slapend aan achter een martini.

Rockster

Salma (37): “Deel één van de eerste date: een bezoek aan een karaokebar, waar hij zwoel I Got You Babe met me wilde zingen. Best ongemakkelijk als je elkaar pas tien minuten kent. Deel twee van de avond: naar een open mic bar, waar hij totaal niet grappig was. Hij vond zelf trouwens van wel: ‘Ik ben een rockster’, zei hij steeds. Euh, nee.”

Foto’s uitwisselen

Amanda (34): “Eerste date, tien minuten aan tafel. Ik liet een foto van mijn hond zien. Hij toonde me een foto van zijn penis. ‘Ik voel me niet zo lekker, ik moet gaan’, was het enige wat ik nog kon zeggen. Het was niet eens gelogen.”

null Beeld

Groot gebaar

Anja (41): “Komt die gast op onze tweede date aan met een tattoo van mijn naam op zijn onderarm. En nog kwaad ook dat ik daar niet enthousiast op reageerde en zei dat ik naar huis ging. Daarna vroeg hij een bijdrage in de kosten van een cover-up. Huh?”

Informatieve ex
Dyonne (47): “Leuke afspraak met leuke man, tot zijn telefoon ging: de buurman. Z’n dronken ex bleek voor zijn deur stennis te staan schoppen. Hij zei: ‘Rijd maar met mij mee. Het is zo geregeld, dan laten we bij mij thuis wat eten bezorgen.’ Het werd een avondvullend programma in therapeutisch sussen. Ze at een stuk pizza met ons mee om te ontnuchteren en ik heb uiteindelijk een Uber met haar gedeeld om thuis te komen. Na alles wat ze me tijdens de rit over hem vertelde, had ik niet meer zo’n zin in hem.”

Van de coke

Mandisa (51): “In de chat was hij heel leuk en geestig, maar live bleek bij een opgefokte cokesnuiver te zijn. Tot hij een niet te stelpen bloedneus kreeg. Hij stopte zijn servet in zijn neus, het bleef maar bloeden. Hij zakte zelfs even weg, consternatie alom in het restaurant. Toen de ambulance voorreed, heb ik hem het beste gewenst en hem geblokkeerd in mijn telefoon.”

Avontuur

Soof (48): “Hij wilde naar ‘een speciaal tentje’. Het was een uur rijden, het werd donker, de wegen werden steeds smaller. Ik had visioenen van krantenkoppen: ‘Vrouw verkracht en vermoord’. Stiekem mijn locatie gedeeld met een vriendin. Uiteindelijk draaiden we een erf op waar een vriend in een keet een illegaal huiskamerrestaurant runde, met obscure maar lekkere dingen als rauwmelkse kaas, zelfgestookte wodka en eigenhandig geschoten haas. Bizarre avond én ochtend: we hadden te veel gedronken om nog te kunnen rijden en hebben in de auto geslapen.”

null Beeld

Speeddate

Aafje (37): “Wat moet je met een man die je na een paar keer chatten voor het eerst in levenden lijve ziet, bij de handdruk een condoom in je hand propt en zegt: ‘Jij mag het initiatief nemen, ik heb geen zin in #metoo-toestanden.’ Ik heb hem het condoom meteen teruggegeven. De date duurde alles bij elkaar nog geen minuut.”

Krentenkakker
Meryam (48): “Tinderdate, we gingen samen naar de film. Hij had de kaartjes gekocht, ik betaalde de borrel en snackplank vooraf en het snaaiwerk voor tijdens de film. Daaraan was ik meer kwijt dan hij aan de kaartjes, maar toen ik aan het einde van de avond zei dat ik een tweede date niet zag zitten, stuurde hij wel een Tikkie voor mijn kaartje. Hij wilde zijn ‘investering’ terug.”

Moederskind

Madelon (39): “Eerste date. Hij had voor de gezelligheid zijn moeder meegenomen naar het koffietentje. Ze bleef erbij en hoorde me uit: waar ik werkte, of ik ‘netjes’ was, waarom ik een tattoo had. Uit alles bleek dat ze me te min vond voor haar prins. Hij zat erbij en keek ernaar.”

BN’er

Angelica (58): “Eerste date in het Americain in Amsterdam. Hij was erg knap en anderhalf uur non-stop aan het woord zonder ook maar één vraag aan mij te stellen. Hij vond zichzelf gewéldig, dat was duidelijk. Toen hij niet lang daarna een BN’er werd, kreeg hij eindelijk het publiek dat wel geduldig naar hem luisterde. Ik ben na die avond afgehaakt. Was hij heel verbaasd over, hij had ‘een topavond’ gehad.”

null Beeld

Lekker larpen

Vere (38): “Hij beloofde ‘een dagje in de natuur’. Hij bleek een LARP’er (Live Action Role Play) te zijn. Ik heb uren op een boomstam naar volwassen mannen zitten kijken die volledig verkleed Game of Thrones naspeelden. Voortaan toch even doorvragen.”

Stoer of stalker?
Tracey (42): “Hij behoorde tot mijn kennissenkring, maar ik had zijn avances afgewimpeld, want hij was mijn type niet. Hij heeft toen een fake-account aangemaakt op de datingsite waar ik ook op zat en zijn profiel zo ingevuld dat we enorm matchten. Ik verheugde me op de eerste date, tot ik hem zag zitten. Rode roos op tafel, grijns van oor tot oor. Alsof ik alsnog als een blok voor hem zou vallen. Hij snapt nog steeds niet waarom ik boos was, zelf vond hij het een geniale zet.”

Cheers!

Kim (44): “De man was leuk, welbespraakt en charmant en bood aan me naar huis te rijden. Eenmaal in de auto bleek waarom: ik moest blazen om zíjn alcoholslot te ontgrendelen. Hoe haal je het in je hoofd om twee bellen wijn te drinken als je gepakt bent voor iets wat een alcoholslot oplevert?”

Get a room

Carolijn (49): “We zaten te eten in een restaurant toen een vrouw op het raam bonsde, enthousiast zwaaide en binnenstormde. Het bleek zijn ex te zijn. Ze kwam bij onze tafel staan kletsen, snoepte intussen de helft van zijn bord leeg, nam een slok van zijn wijn en ging nog net niet op zijn schoot zitten. Aangezien hij geen seconde zijn best deed om haar duidelijk te maken dat we een date hadden, heb ik haar mijn stoel aangeboden en ben weggegaan. Nooit meer iets van gehoord.”

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden