null Beeld

Dierenambulance waarschuwt: “Begraaf ‘dode’ egels niet”

Het kan in deze tijd van het jaar zomaar gebeuren dat je een (op het eerste gezicht) dode egel tegenkomt in je tuin. Veel mensen willen het diertje begraven of gooien het beestje in de container. Maar de dierenambulance waarschuwt met klem om dit met egels níet te doen.

De diertjes zijn vaak namelijk helemaal niet dood.

Koud

Egels houden rond deze tijd van het jaar een winterslaap. En dat kun je gemakkelijk verwarren met een dode egel. De beestjes ademen tijdens zo'n winterslaap heel weinig en onregelmatig. Ook kunnen ze enorm koud aanvoelen en 'lijkstijf' lijken.

Beweging

De dierenambulance deelt deze waarschuwing nadat Thirza Wesselink een 'dode' egel in de buurt vond. Ze legde het beestje in de container. Maar de Egelwerkgroep Nederland vroeg haar of ze de egel wilde aanmelden voor een lijkschouwing. Toen Thirza de container weer opende, zag ze tot haar grote schrik dat het beestje een beetje bewoog en dus helemaal niet dood was. De egel wordt momenteel verzorgd door de dierenarts.

Goed bekijken

"Een op het oog dode egel hoeft dus niet dood te zijn. Bekijk de egel kritisch", luidt de conclusie van het bericht. Veel volgers van de pagina zijn blij met deze tip. "Ik had dit niet geweten" en "Wat een goede informatie" luidt het onder de post van de Dierenambulance.

Een originele traktatie in elkaar flansen? Probeer deze egels dan eens te maken!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Facebook Dierenambulance Kennemerland. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden