null Beeld

Dit betekent de bloem die jij geeft

Met een bos bloemen kun je iemand goed verrassen, maar wist je ook dat bepaalde bloemen een betekenis hebben? Dankzij deze handleiding van Fleurop vind je de perfecte bloem voor iedere gelegenheid.

onze Commerciële Redactie

Libelle in samenwerking met Fleurop

  • Dat je rozen geeft aan een geliefde, is alom bekend. Maar de hoeveelheid of kleur zegt ook een hoop. Verras je iemand met rozen die nog in de knop zitten? Dan geef je de boodschap dat je wilt dat jullie prille liefde nog geheim blijft. Ben je iemand excuses verschuldigd? Geef dan vijftien rozen, want die symboliseren verontschuldiging.
  • Net als de roos zit ook de lelie vol symboliek. Deze geurige bloem staat voor vruchtbaarheid en vrouwelijkheid. Dat laatste onder meer dankzij de hoeveelheid kleuren en aan haar de zoete geur. De lelie belichaamt ook zuiverheid. Daarom wordt de witte variant vaak gebruikt op bruiloften. De bloem heeft zelfs als bijnaam ‘de Madonna-lelie, vanwege de mogelijke heilzame werking’.
  • Als je van manlief of vriend een amaryllis krijgt, mag je je gelukkig prijzen. De amaryllis staat symbool voor trots en betoverende schoonheid. Je geliefde plaatst jou duidelijk op een voetstuk!
  • Op ziekenbezoek? Neem een bos mee met oranje bloemen. Die representeren vrolijkheid, optimisme, kracht en vitaliteit.
  • De meest Hollandse bloem is misschien wel de tulp. De bloem staat symbool voor perfecte liefde, maar de kleuren van de tulp laten de precieze betekenis verschillen. Zo staat de witte tulp voor vergeving, een paarse voor ‘koninklijk’ (mocht je ooit op bezoek gaan bij Maxima) en de gele voor vrolijkheid. Geef je een boeket met allerlei verschillende kleuren? Dat staat voor elegantie. Wist je trouwens dat de tulp hoort bij het vieren van een 11-jarig huwelijk?

Meer weten over bloemen, de symboliek en de verzorging? Kijk op Fleurop.nl

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden