null Beeld

Dít huisdier past het best bij jouw sterrenbeeld

Denk je er weleens aan een huisdier te nemen, maar weet je niet goed wat bij jou past? Misschien kan je sterrenbeeld je een handje helpen.

Ram - Hamster

Als je een hamster in z'n kooi rond ziet rennen, kun je niet anders zeggen dan dat-ie avontuurlijk, energiek en snel is. Precies die 3 eigenschappen zijn herkenbaar voor de Ram. Dit sterrenbeeld is enthousiast, zelfverzekerd en innovatief. Jij kunt dus het beste overweg met een hamster.

Stier - Hond

Geduldig, betrouwbaar, warmhartig en liefdevol. Allemaal eigenschappen van de Stier. Als je graag een huisdier wilt, maar je weet niet voor welke je moet gaan, kies dan een labrador. Deze hond is precies zoals jij. Die klik is er dus zonder twijfel.

Tweelingen - Hagedis

Een hagedis is sluw, gespannen, levendig en veranderlijk. Jij als Tweelingen bent ook jeugdig en op zoek naar avontuur. Je kijkt eerst van een afstandje of het je bevalt en duikt daarna gelijk in het diepe. Jij houdt niet zo van een knuffelig huisdier. Jij wilt liever een stoer beest. Dan ben je bij de hagedis aan het goede adres.

Kreeft - Varken

De Kreeft is een fantasierijk en liefdevol persoon. Jij wilt geen doorsneeleven hebben en jij bent altijd op zoek naar creatieve oplossingen. Daarom past qua huisdieren een varkentje het beste bij jou. Dit soort huisdieren zie je niet vaak en maakt het daarom extra speciaal huisdier. Ze zijn gevoelig, beschermend en liefdevol. Een perfecte combinatie.

Leeuw - Slang

Net als de Leeuw wil een slang ook altijd het baasje zijn. Beide zijn erg zelfverzekerd en egoïstisch en vinden zichzelf vaak het belangrijkst. De Leeuw moet geen hond of kat hebben, die steeds maar achter hem aan loopt. Een slang is daarom de beste optie.

Maagd - Vogel

De Maagd is verlegen, bescheiden en intelligent. De duif (of een andere vogel) voldoet ook aan deze karaktereigenschappen en kijkt liever toe dan dat-ie alle aandacht op zich vestigt. Een Maagd staat ook liever niet in het middelpunt van belangstelling dus dit sterrenbeeld is een goed duo met een huisvogel.

Weegschaal - Cavia

Als de Weegschaal iets niet kan, dan is het wel een keuze maken. Dus een huisdier kiezen, lukt je ook niet. Gelukkig helpt dit lijstje je een handje. Als het aan de sterren ligt, kies jij een cavia. Waarom? Omdat een cavia juist alles doet voordat-ie nadenkt. Daar kun jij wel iets van leren.

Schorpioen - Kat

De Schorpioen is een bazig typetje. Ze doet precies wat ze zelf wil, ongeacht wat mensen om haar heen tegen haar zeggen. "Een hond heeft een baasje, een kat heeft personeel", wordt vaak gezegd. Dus dat is een perfecte combinatie samen, al kan het af en toe natuurlijk ook een beetje botsen. Maar dat zorgt weer voor wat leven in de brouwerij, waar de Schorpioen wel van houdt.

Boogschutter - Papegaai

Een papegaai is altijd goedgehumeurd, eerlijk en recht door zee. Hij zegt precies wat-ie denkt. Hetzelfde geldt voor de Boogschutter, die altijd optimistisch is en het beste in iedereen naar boven haalt. Dat positivisme doet hem én de papegaai goed. Jullie zijn in no time de beste vriendjes.

Steenbok - Goudvis

Als de Steenbok voor een huisdier gaat, moet dit beestje praktisch en geduldig zijn, oftewel: een goudvis. Goudvissen zwemmen urenlang precies dezelfde rondjes in de vissenkom, zonder dit beu te raken. En het enige wat jij als baasje moet doen, is hem regelmatig een beetje eten te geven en om de zoveel tijd de kom verschonen. Dat valt best mee, toch?

Waterman - Kip

Vrijheid is belangrijk voor de Waterman. Veel Watermannen zullen dan ook niet snel een huisdier nemen. Mocht je toch graag wat gezelschap hebben, kies dan voor een kip. Een kip houdt namelijk net zoveel van vrijheid en frisse lucht als jij, dus dan weet je precies wat-ie nodig heeft.

Vissen - Konijn

Het klinkt natuurlijk voor de hand liggend dat Vissen het beste kunnen kiezen voor vissen. Maar nee, dit sterrenbeeld houdt juist van pluizige knuffeldieren. Een konijn is daarom de beste keuze. Dit beestje is namelijk gevoelig, intuïtief en voorzichtig, net als de Vissen zelf.

Vond je een kip, hagedis of varken al bijzonder als huisdier? Petra laat zien hoe leuk het is om een egel als huisdier te hebben:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden