null Beeld

Dít is de perfecte leeftijd om te gaan trouwen

Wanneer wil je precies gaan trouwen en wil je überhaupt wel trouwen? Keuzes maken op het gebied van trouwen vinden veel mensen een lastige opgave. Wanneer is nou het perfecte moment? De wetenschapper Nick Wolfinger zocht het uit. 

Ingrid Hofstra

Wolfinger is een socioloog aan de Universiteit van Utah, in de Verenigde Staten. Hij ontdekte dat mensen die getrouwd waren tussen hun 28ste en 32ste de kleinste kans hadden op een scheiding, ten minste in de eerste 5 jaar.

Groter risico

Mensen die trouwen in hun late tienerjaren of als ze begin 20 zijn lopen een groter risico op een scheiding. Hetzelfde geldt voor degenen die ouder zijn dan 32. Elk jaar na die leeftijd stijgt de kans op een scheiding met 5 procent, volgens de studie van Wolfinger.

Keuzes en verantwoordelijkheden

Om het simpel te zeggen: je moet dus niet te jong en ook niet te oud zijn. En zo gek klinkt dat niet. Rond die tijd in je leven ben je oud genoeg om te beseffen of je echt samen met iemand wilt zijn of dat het blinde verliefdheid is. Ook heb je al een aantal belangrijke keuzes in je leven moeten maken en weet je wat je verantwoordelijkheden zijn. Verder is dit de leeftijd waarop je waarschijnlijk ook de middelen hebt om voor de ander te zorgen, als dat nodig mocht zijn.

Flexibel

Aan de andere kant ben je nog flexibel genoeg om je een beetje aan te passen aan de andere persoon en is de kans op kinderen uit een vorig huwelijk ook nog niet zo groot.

Oneens

Niet iedereen is het met de wetenschapper eens. De Universiteit van Maryland zegt dat je het beste rond je 45ste kunt gaan trouwen. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden.

De beste artikelen van Libelle in je mailbox? Abonneer je op de nieuwsbrief via Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Time. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden