null Beeld

Dit is waarom je op moet passen met Wi-Fi op vakantie

Tegenwoordig willen we continu bereikbaar zijn en daarom checken we regelmatig of er een gratis Wi-Fi-verbinding in de buurt is. Maar of dat nou wel zo veilig is...?

Coks Donders

In bovenstaande video kun je zien hoe je gemakkelijk zónder internet gebruik maakt van Google Maps. Handig onderweg!

Persoonlijke informatie

Het blijkt dat maar liefst driekwart van de Nederlanders totaal niet bezig is met de veiligheid van hun Wi-Fi-verbindingen in het buitenland. 9 van de 10 Nederlanders geven ook zonder problemen persoonlijke informatie weg als telefoonnummers, geboortedata en e-mailadressen als daarom gevraagd wordt.

Hackers

Mensen die gebruik maken van onbeveiligde Wi-Fi-verbindingen zijn echter makkelijke prooien voor hackers, die op simpele wijze gewoon over je schouder mee kunnen kijken wat je allemaal aan het doen bent.

Check daarom nooit accounts met wachtwoorden op openbare netwerken, want voor je het weet word je gehackt. Dus... E-mails beantwoorden, even wat geld overmaken of controleren hoeveel je al van je belbundel verbruikt hebt: niet doen met onbeveiligde Wi-Fi.

Veilige Wi-Fi

Je kunt beter even wachten tot je op een plek bent waar er een Wi-Fi-verbinding met wachtwoord aanwezig is. Blijf echter altijd alert in een omgeving waar je je internetverbindingen niet goed kent.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Emerce. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden