null Beeld

Dit is waarom jouw moeder de allerbeste is!

Onlangs vroegen we op Libelle.nl: 'Waarvoor wil jij je moeder bedanken?' De mailbox ontplofte, want, zo blijkt: onze moeders betekenen de wereld voor ons. Om kleine en grote redenen. We zetten de mooiste reacties op een rijtje.

Libelle samen met Procter&Gamble

Anne over Marjan:

"Mijn moeder is de aardigste, beste, compleetste, daadkrachtigste, enthousiastste, fanatiekste, gulste, hulpvolste, interessantste, joligste, keurigste, liefste, mooiste, nieuwsgierigste, openhartigste, prachtigste, rustigste, slimste, trouwste, uitstekendste, vrolijkste, warmste, x (om te zoenen), ijverigste en zaligste moeder die er is."

Lindsay over Yvonne:

"Na de scheiding van mijn vader hebben wij (moeder en twee dochters) het financieel erg moeilijk gehad. Mijn moeder heeft na de scheiding altijd keihard gewerkt om het hoofd boven water te kunnen houden. Elke maand stonden we diep in het rood. Ondanks dat heeft ze ons altijd zeer liefdevol opgevoed. Ik wil haar graag heel hartelijk danken voor alles wat ze voor ons gedaan heeft, en nog steeds doet. Mijn moeder is zó'n topvrouw. Ze is een echte supermoeder!!"

Imane over Saida:


"Ze doet, sinds een moeilijke scheiding 10 jaar geleden, zo haar best om vader én moeder in één te zijn voor ons. Zonder haar zijn we verloren..."

Marjo over Miet:

"Mijn moeder is een speciale vrouw die mij en mijn kinderen altijd warmte mee heeft gegeven. Ik heb me altijd speciaal gevoeld bij haar. Nu ze 81 jaar oud is, zijn de rollen omgedraaid, omdat ze flink aan het dementeren is. Ik ben haar zó dankbaar dat ze mij geleerd heeft hoe je iemand een speciaal gevoel kunt geven, want nu weet ik hoe ik het kan overbrengen aan haar. Elke donderdag komt ze naar mij en dan hebben we onze intieme momenten samen, we bespreken dan de problemen waar ze tegenaan loopt. We draaien muziek van vroeger en zingen samen lekker mee, waar ze heel vrolijk van wordt. Ik houd dan haar handen vast en die lach die ik dan op haar gezicht zie wil ik het liefste altijd in mijn herinnering vastzetten, zo lief."

Lisa en Eva over Inge:


"We zijn een paar weken geleden verhuisd en ze doet zo ongelooflijk veel! Ze schildert, wast, schuurt. Zo vermoeiend voor haar, maar toch gaat ze door. We zijn zo trots op haar, en willen haar graag bedanken."

Moeder van goud

Ook topsporter Ranomi Kromowidjojo heeft veel te danken aan haar moeder: ze beleefde een heerlijk zorgeloze jeugd en leerde van haar dat je altijd jezelf moet blijven. En natuurlijk krijgt ze van haar moeder ook alle steun in haar zwemcarrière. Daarom zijn Ranomi en haar moeder Netty het gezicht van de ‘Bedankt, Mam’-campagne van Procter & Gamble. In de mini-documentaire Het grootbrengen van een Olympisch atleet vertellen zij over hun warme band. Benieuwd naar meer? Volg #bedanktmam op social media en kom te weten waarvoor Ranomi haar moeder nog meer bedankt.

null Beeld

Procter & Gamble, de multinational achter de merken Gillette, Always en Head & Shoulders sponsort Olympische atleten die het beste uit zichzelf willen halen tijdens de Olympische Spelen. En achter elke atleet staat een toegewijde moeder die haar kind geïnspireerd heeft om zijn of haar droom na te jagen. De reis van elke atleet begint met de lessen die hij/zij van zijn/haar moeder heeft geleerd. Dat is de reden waarom P&G, als zij een atleet steunt, ook de moeder in het zonnetje zet.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden