null Beeld

Dít is wat het type smartphone dat je hebt over jou zegt

Ben jij een fanatieke Android-aanhanger, of ga je toch écht voor telefoons met het Apple-logo? Welke smartphone jij hebt zegt volgens onderzoekers heel wat over je karakter.

Floor Gijsbertse

Zo beweren wetenschappers van de Lancaster University en de University of Lincoln dat Android-gebruikers eerlijker zijn. iPhone-aanhangers zouden juist extraverter zijn. Voor het onderzoek werden de profielen van 500 verschillende smartphonegebruikers onder de loep genomen. Aan de hand van die data konden de wetenschappers een profiel opstellen dat matcht met de persoonlijkheid van de telefoongebruikers. Zo ontstonden er twee type smartphonegebruikers.

Jong en extravert

Personen die een iPhone gebruiken zijn over het algemeen iets jonger en vaak vrouw. Maar iPhone gebruikers zijn ook extraverter en zien hun iPhone eerder als een statusobject dan een praktisch middel.

Oud en eerlijk

En de Androidgebruikers zijn over het algemeen juist weer ouder, en over het algemeen mannen. De onderzoekers konden concluderen dat deze personen vaak eerlijk en aangenaam zijn en minder snel regels zullen overtreden. Androidgebruikers zijn volgens het onderzoek ook minder geïnteresseerd in status en luxe(producten).

LEES OOK:

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: HLN. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden