null Beeld

Dit verrassende goede voornemen is in Nederland het populairst

De eerste week van januari zit er alweer op, maar onze goede voornemens zitten nog vers in ons geheugen.

Simone Braaksma

Maar: wat zíjn precies onze goede voornemens? Waar je zou verwachten dat we massaal gezonder willen eten en vaker willen sporten, blijkt uit dit onderzoek van IJsmerk Breyers Delights iets heel anders.

Nummer 1 goede voornemen

Als het gaat om het aanleren van nieuwe vaardigheden, blijkt dat bijna een kwart van alle Nederlanders de ambitie heeft om in de toekomst een vreemde taal te leren (24 procent). Ook het verbeteren van computervaardigheden staat hoog op het lijstje: 21 procent van de respondenten. Ook leren fotograferen is populair: 21% zou graag betere kiekjes willen leren maken. We willen ook dolgraag meer voor anderen doen: 42% van de respondenten zou graag vrijwilligerswerk gaan doen.

En hoe mooi is dat: vrijwilligerswerk willen doen in het nieuwe jaar is de nummer 1 van alle goede voornemens van Nederlanders. Samen met afvallen, want ja, dat blijft een populair streven.

Maar... natuurlijk willen we ook weer afvallen

Voornemens die elk jaar weer terugkomen zijn natuurlijk afvallen (of: een gezond gewicht bereiken of behouden). Ruim vier op de tien Nederlanders (42 procent) heeft dit als goede voornemen. We zijn er grotendeels van overtuigd dat we dit vol gaan houden: ruim driekwart van de respondenten.

Ook op onze wishlist: een (groot) evenement bezoeken, zoals een festival, concert of sportwedstrijd (40 procent) en een verre reis of zelfs een wereldreis maken (29 procent). Dát zijn nog eens leuke voornemens!

Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau PanelWizard. In totaal hebben 1100 Nederlandse respondente respondenten meegewerkt.

Heb jij nou ook als goed voornemen om een keer een concert te bezoeken? Dan kun je 15 februari swingen in de Ziggo Dome tijdens Ladies of Soul.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!


Bron: Breyers Delights. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden