null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dít zegt je huisnummer over je (en ja, je wilt op nummer 13 wonen)

Je huisnummer lijkt een toevallig gegeven. Want wie kiest z'n woning nou op basis daarvan uit? Nou, volgens de numerologie schuilt er toch meer achter die cijfers bij je voordeur dan je denkt.

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

En wauw, nu zouden wij dolgraag in een huis met 'ongeluksgetal' 13 willen wonen.

Getal met energie

Het getal dat bij jouw voordeur prijkt zou een bepaalde energiefrequentie afgeven aan het huis. Onbewust kies je volgens de numerologie - de wetenschap, psychologie en fysiologie van de cijfers - een huisnummer dat op dat moment het best aansluit bij je leven. Maar het zou volgens de leer ook kunnen verklaren waarom je je niet lekker voelt in het huis waar je nu zit.

Nummer 13? Ja, graag!

Anja Damhuis, expert in numerologie, stelde een overzicht samen van wat getallen voor energie aan je huis afgeven. Zo kun je als je bijvoorbeeld op nummer 76 woont kijken naar nummer 7 en 6, maar met déze som kom je tot het kerngetal van je huis:

Stel, je woont op nummer 76:

Dat is 7+6 = 13

1+3 = 4

Je woont in een 4-huis

Woon je in een 4-huis? Dan heb je volgens haar (behoefte aan) een stabiel leven, waarin helaas wel wat minder ruimte voor ontspanning en plezier is. Nummer 76 (dus nummer 7 en 6) is ook echt een woning voor iemand die zich spiritueel wil ontwikkelingen en minder op materiële zaken focust. Nummer 13 is een warm bad met de zelfontplooiing en vrijheid die het je biedt.

Zo kun je nog tal van cijfercombinaties en sommen maken. En, wat schuilt er achter jouw (voormalige) huisnummer?

Huisnummer 1

In dit huis krijg je alle ruimte om jezelf op nummer één te plaatsen, het leven te ontplooien en risico's te nemen. Ideaal voor menige tiener en twintiger, dus.

Huisnummer 2

Een echt familiehuis, want hier staan aandacht voor elkaar, gezelligheid, vrede, harmonie en het uiten van emoties hoog in het vaandel.

Huisnummer 3

Vrije geesten kunnen hun lol op op nummer drie. De deur staat hier voor iedereen open en geen cultureel of spiritueel onderwerp wordt uit de weg gegaan. Wel ben je hier snel geneigd om impulsief dure aankopen te doen.

Huisnummer 4

Mis je wat plezier en ontspanning in je leven? Dat kan aan dit huisnummer liggen. In een 4-huis wordt volgens de numerologie vooral gefocust op zekerheid, veiligheid, stabiliteit en bescherming. Een huis waar je je dolende (klein)kind wellicht graag naartoe ziet gaan.

Huisnummer 5

Woehoe, nummer vijf is dé plek voor levensgenieters. Het bruist hier van de energie en je zult je er nooit vervelen. Maar daartegenover staat dat je er wat onrustig door kunt worden en het geld iets te makkelijk wordt uitgegeven aan de genoegen des levens.

Huisnummer 6

Een ideale woning voor mensen - met name koppels - die naar wat meer rust in hun leven zoeken. Vanuit huisnummer zes leer je de perfecte balans kennen tussen voor jezelf zorgen en je om de samenleving bekommeren.

Huisnummer 7

Volgens de numerologie kan een afgestudeerde jongere of een dwalende dertigplusser het best even neerstrijken in dit huis. Materiële zaken zijn hier niet zo belangrijk, maar zelfontplooiing en je levensweg vinden des te meer.

Huisnummer 8

Carrièretijger? Dan zou je het meest succes behalen vanuit een huis met nummer 8. Hierin wordt volgens de leer verantwoordelijkheidsgevoel en organisatietalent gestimuleerd, wat een sterke leidinggevende kweekt.

Huisnummer 9

Waarschijnlijk een huis waar veel pubers naartoe willen vluchten: dit zou de ideale plek zijn om je eigen mening te vormen, je eigen waarheid te leven en lak te hebben aan de meningen van anderen. Zoals André Hazes zong: "Ik leef mijn leven zoals ík dat wil."

Huisnummer 10

Gaat je leven niet zoals je het wilt? De grootste kans op verandering vindt je door naar nummer tien te verhuizen. Je wordt je enorm bewust van je handelen en psyche en krijgt net als op nummer één alle ruimte om jezelf op de eerste plek te zetten.

Huisnummer 11

De kans is groot dat je hier op gevoel naartoe bent verhuist. In deze woning leer je namelijk echt te vertrouwen op je intuïtie. Je wordt zelfverzekerd in het communiceren met anderen - en dat maakt je vast een gezellige buur.

Huisnummer 22

Wil je een verschil maken voor de mensheid? Een nobel streven, waarmee je door op nummer 22 te wonen volgens de numerologie een goede eerste stap maakt. Hier wordt je namelijk gestimuleerd om over je grens heen te gaan, te dúrven.

Huisnummer 33

Als we de numerologie mogen geloven, zou je hier naartoe moeten verkassen als je niet lekker in je vel zit. Hier heerst de meest positieve energie en nodigt uit om je geluk na te streven - maar dat klinkt makkelijker dan het lijkt.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: House of awareness. Beeld: iStock

Terug van vakantie? Libelle's tuinvlogger Loes geeft tips om je tuin weer (snel) netjes te maken:

Ieder huis wordt comfortabel met de Libelle-stoel van Prominent:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden