null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dít zijn de irritantste mensen om spelletjes mee te spelen

Tijdens de feestdagen staat er natuurlijk bij veel mensen een diner op het programma, maar er worden ook veel spelletjes gespeeld. 

Chanan FoppenGetty Images/iStockphoto

Klinkt natuurlijk hartstikke gezellig zo'n spelletjesavond, maar wij weten ook dat zo'n avond regelmatig in ruzie eindigt. Dat komt natúúrlijk niet door onszelf, maar door een van deze irritante spelers aan tafel.

De té fanatieke speler

"Het is maar een spelletje hè", gaat niet op voor deze speler. Het is winnen óf niet spelen, er zit niets tussenin. Wanneer jij tussendoor even iets te drinken in wil schenken word je meteen teruggeroepen naar de tafel. Geen zin meer om verder te spelen? Geen optie! Jullie gaan door totdat de winnaar (waarschijnlijk de fanatieke speler zelf) bekend is.

De andere-team-helper

We kennen allemaal het populaire spel '30 seconds'. Bij dit spel duikt deze speler regelmatig op, maar ook bij andere spellen kan deze speler meedoen. We begrijpen wel dat het gezellig moet blijven, maar het blijft een spelletje en een team is een team dus ga je de tegenstanders niet helpen door dingen voor te zeggen of hints te geven.

De valsspeler

Ja, die valsspeler kennen we allemaal. Dat is één keer grappig, maar bij elk spelletje valsspelen is echt niet leuk meer.

De ik-heb-eigenlijk-geen-zin-maar-doe-maar-mee-speler

Op elke andere dag in het jaar kun je als spelletjeshater onder een spelletje uitkomen, maar tijdens de kerst kun je geen nee zeggen tegen een spelletje. Prima als je niet van spelletjes houdt, maar ga dan niet anderhalf uur met een chagrijnig hoofd aan tafel zitten. Dat is voor niemand leuk. En vaak verandert deze speler ook nog eens in zo'n helper als hierboven. Niet cool.

De als-ik-jou-was-speler

Deze speler weet altijd hoe je het beter had kunnen doen. Van een andere pion kiezen bij Mens Erger Je Niet tot een andere steen bij Rummikub: "Als ik jou was zou ik..." of "Ik had dit gedaan...". Ok, maar jij bent nu níet aan de beurt.

De ik-win-altijd-speler

Misschien wel de meest irritante speler (pap, lees je mee?): de speler die áltijd wint. Wat je ook doet, voor je bent begonnen weet je al wie de winnaar gaat zijn. Grrrr...

Hoe irritant ze ook zijn, ook deze spelers verdienen natuurlijk ook een leuk cadeautje:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden