Labrador Beeld Getty Images/500px
LabradorBeeld Getty Images/500px

Dít zijn volgens experts de liefste hondenrassen

Iedereen zegt waarschijnlijk dat zijn of haar trouwe viervoeter de allerliefste hond op aarde is. Dat is logisch. Maar deze 5 rassen zijn volgens onderzoek van hondenvoermerk Eukanuba écht de liefste.

Demi SchoenmakersGetty Images/500px

Ze zijn aanhankelijk en vriendelijk. Dat laten ze onder andere zien door te kwispelen met hun staart, te likken of te springen.

1. Staffordshire-bullterriër

null Beeld

2. West Highland white terriër

null Beeld

3. Welsh corgi Pembroke

null Beeld

4. Cavalier King Charles-spaniël

null Beeld

5. Labrador

null Beeld

Liefde

"Hoewel elke hond anders is, wil iedere trouwe viervoeter geliefd zijn. En wanneer ze aandacht krijgen, zullen ze die liefde in meervoud teruggeven", zegt hondengedragstherapeut Karen Wild tegen de Britse site Prima. "Ze kunnen dit op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door te kwispelen of je te likken."

Genegenheid

Maar volgens Wild zijn er nog meer manieren waaraan je kunt zien of een hond zich op z'n gemak voelt en blij is met jouw aandacht. "Veel honden kantelen hun hoofd als ze enthousiast zijn. Of ze leggen hun hoofd op je knie. Het is belangrijk om te begrijpen hoe jouw hond genegenheid toont, zodat jij liefde terug kunt geven en jullie band beter wordt."

Bron: Prima.co.uk.

Dit zijn volgens experts de liefste hondenrassen Beeld Getty Images
Dit zijn volgens experts de liefste hondenrassenBeeld Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden