Doe de tapas-test: wat zeggen je favoriete hapjes over je
Jouw favoriete tapas zeggen méér over je dan je dacht. Dat beweert de Spaanse kokkin Alda Perallada tenminste. Benieuwd of het klopt? Test het zelf! Of ontdek jouw favoriete Spaanse tapas op de Libelle Zomerweek!
Nee, mevrouw Perallada is van oorsprong geen psycholoog. De test is louter gebaseerd op haar ervaringen uit de praktijk en mag dus volkomen onwetenschappelijk genoemd worden. Dat neemt niet weg dat een testje altijd leuk is.
Koppige kabeljauw
Alda Perallada heeft allerlei soorten tapas verdeeld in 10 groepen, die ze heeft gekoppeld aan een paar karaktereigenschappen. Zo gelooft zij dat jij – als je dol bent op kroket – een echt familiemens bent. Eet je liever kabeljauw? Dan ben je koppig.
Kom ook tapas proeven op de Libelle Zomerweek
1: Kroketjes, gehaktballetjes en buñuelos (beignets)
Gek op deze tapas? Dan ben je een gelukkig familiemens met veel vrienden. Je kan soms een tikkeltje naïef uit de hoek komen.
2: Kabeljauw
Ontbreekt kabeljauw nooit aan jouw tapasmenu? Dan ben je authentiek, eervol en koppig.
3: Schaaldieren
Schaaldieren, zoals mosselen en kokkels, representeren nieuwsgierigheid, een intellectueel vermogen en het houden van alles wat anders is.
4: Ansjovis in azijn of ingelegd in zout
Eet je het liefst ansjovis? Dat betekent dat je diplomatiek, introvert en avontuurlijk bent.
5: Calamares en gefrituurde vis
Deze vistapas vertellen dat je doordacht, eerlijk en verleidelijk bent.
6: Gevulde champignons en Russische salade
Deze ingrediënten staan voor makkelijke, zekere en geordende mensen.
7: Gamba’s met knoflook
Is dit je favoriete tapas? Dan ben je een vrijbuiter en een reislustig type.
8: Olijfjes, tonijn op olie
Dit zijn discrete, analystische persoonlijkheden die een tikkeltje verlegen zijn.
9: Gevulde, gebakken of gegrilde paprika
Je bent een verantwoordelijk en gezellig persoon met perfectionistische trekjes.
10: Tortilla, pan con tomate (brood met tomaat)
Deze ingrediënten staan voor eerlijke, bewuste én utopische mensen.
Lees ook: Spaanse aardappeltjes: patatas bravas
Bron: Annebeth Vis