null Beeld

Doe een boom cadeau en plant een bos voor ons allemaal

Op zoek naar een origineel cadeau? Geef dan eens iemand een boom cadeau! Dit is niet alleen een mooi gebaar voor een dierbaar persoon, maar ook een cadeautje voor de natuur! Zo bouw je samen aan een bos van én voor ons allemaal.

onze Commerciële Redactie

Libelle samen met Natuurmonumenten

Boomplantdag

Een boom staat symbool voor een band die er altijd zal zijn. Bijvoorbeeld om een geboorte te vieren of om een bijzondere gebeurtenis te herdenken. Natuurmonumenten organiseert ieder jaar een speciale Boomplantdag. Dit jaar zijn dit er zelfs twee: op 5 en 6 november. Samen bouwen we dan een nieuw bos op de Ramenberg bij Loenen.

Bijzondere beleving

Het hele jaar door kun je een boom kopen voor Boomplantdag. Voor jezelf, maar ook voor een ander. Met een boomcadeau geef je een nog te planten boom weg, die je kunt opdragen aan een herinnering, vriendschap, jubileum, geboorte of aan de natuur zelf. Op de beide boomplantdagen is het mogelijk om zelf je eigen boom te planten. De bijbehorende symboliek en persoonlijke emotie maken het tot een bijzondere beleving. Maar je kunt het planten ook aan de boswachter overlaten.

Daarom een boom!

Vorig jaar plantten moeders Anne-Marie en Macarena en vriendinnen Marjolein en Fatima een boom in Parkbos De Haar. Zij vertellen graag waarom.

Anne-Marie:

''Het mooiste cadeau dat ik van de natuur heb gekregen is een kind. Door een boom te planten geef ik de natuur iets terug. Voor Seth heb ik een lijsterbes geplant. Ik hoop dat hij zich goed weet te aarden in het leven. Dat hij zijn wortels stevig vastzet en uitgroeit tot een sterk persoon.''

null Beeld

Marjolein en Fatima:

''Van een vriendin van ons kregen we deze boom cadeau. Speciaal om onze beste vriendin Desiree te herdenken. De pijn van haar plotselinge dood door het ongeluk met MH17 is nog steeds intens aanwezig. De boom verbindt ons met Desiree en met elkaar. Het samen delen van het verlies is voor ons heel erg belangrijk. Deze boom is nu een intieme plek waar we naar terug kunnen gaan om aan haar te denken.''

null Beeld

Macarena:


''Onze middelste dochter heeft de boom op school gewonnen en er een mooie wens in gehangen. Ik vind het planten van een boom een mooi ritueel. Hier op de Veluwe planten we niet alleen bomen, maar een heel bos waar straks allerlei dieren een leefplek zullen vinden. Als mijn dochter later groot is, komt ze zeker terug om naar haar boom te kijken.''

null Beeld

Zo doe je mee op Boomplantdag

  • Ga naar natuurmonumenten.nl/koop-een-boom
  • Via mail ontvang je dan alle informatie over de Boomplantdag op 5 en 6 november 2016.
  • Plant je boom op deze bijzondere dag: een mooi moment om samen te delen.

Bij Natuurmonumenten is van alles te beleven. Kijk voor alle activiteiten op natuurmonumenten.nl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden