null Beeld

Doe mee en win: Libelle geeft 98 boeken weg!

Heb jij je koffer voor je zomervakantie al gepakt? Er kan vast nog wel een boek bij, om lekker te lezen in je luie stoel op het strand. Libelle geeft maar liefst 98 boeken weg!

Online redactie Libelle

Je kunt een exemplaar van onderstaande 20 titels winnen. Kans maken? Vul dan hieronder het formulier in en laat ook weten welk boek jij het liefst zou willen winnen. Je kunt nog meedoen t/m 11 augustus 2017.

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

1. De meisjes - Emma Cline (5x)

Een verontrustende jaren-zestig-roman over een veertienjarig meisje dat in de ban raakt van een sekte.

2. Gij nu - Griet op de Beeck (5x)

Gij nu gaat over wurgende eenzaamheid. Over vluchten en ontsnappen, wat geenszins hetzelfde is. Over verledens die je blijven achtervolgen, tot je beter leert te weten. Over de liefde die kan helpen, als je dat durft toe te laten.

3. Fuzzie - Hanna Bervoets (5x)

In dit boek vertrouwen allerlei soorten mensen hun dromen en zorgen toe aan een aan een pluizig bolletje, een soort Tamagotchi. Het gaat over wat relaties eigenlijk zijn, over intimiteit, liefdes-verdriet en liefde.

4. Grote boze seks - Arlene Heyman (5x)

Een debuutroman vol verhalen over sex, dood, tweede kansen en liefde, die vaak grappig en ontroerend zijn. Bijvoorbeeld over een vrouw van zestig die na haar scheiding een nieuwe relatie begint.

5. Homo Deus - Yuval Noah Harari (5x)

Dit boek gaat over de toekomst van de mensheid en over hoe technologie ons leven gaat beheersen. Een fascinerend en ook beangstigend verhaal.

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

6. De H is van Havik - Helen Macdonald (5x)

De H is van Havik is een magisch mooi boek over een jonge vrouw die plotseling haar vader ver-liest, de bekende fotograaf en valkenier Alisdair Macdonald. Ze maakt een havik tam om haar ver-lies te verwerken.

7. Helden van de grens - Dave Eggers (3x)

Na de scheiding maakt een moeder met haar twee kinderen in een krakkemikkige camper een rondreis door Alaska. Ze heeft haar leven totaal niet op orde.

8. Het einde van de zomer - Anders de la Motte (5x)

Twintig jaar nadat haar broertje is verdwenen, geeft Veronica groepstherapie in Stockholm. Plot-seling sluit een vreemde jongeman zich aan bij de groep en hij vertelt over zijn onverklaarbare herinneringen aan de verdwijning van een jongetje. Wat gebeurde er echt die nacht?

9. Het houden van mannen - Myrthe van der Meer (5x)

Myrthe van der Meer beschrijft mannen alsof het huisdieren zijn: hoe je ze huisvest, wat je ze voert en hoe je ze kunt trainen. Een boek dat je niet in één ruk moet uitlezen, maar waar je steeds een klein stukje van moet nemen.

10. Duizend schitterende zonnen - Khaled Hosseini (5x)

De hoofdpersonages zijn twee vrouwen in Afghanistan die nauwelijks rechten hebben en onder slechte omstandigheden leven. In het begin moeten ze niets van elkaar hebben, maar ze zijn tot elkaar veroordeeld. Uiteindelijk verdiept hun relatie zich tot een intense vriendschap.

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

11. In het water - Paula Hawkins (5x)

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis.

12. Heks - Camilla Läckberg (5x)

Ook zo zitten nagelbijten bij het Bookazine IJsprinses van Camilla Läckberg? Dan is Heks, haar nieuwe boek, een aanrader. Een jong meisje verdwijnt en de zaak lijkt veel overeenkomsten te hebben met een verdwijningszaak waarvoor dertig jaar geleden twee tienermeisjes zijn veroor-deeld.

13. Mannenjacht - Marion Coolwijk (5x)

Na 22 jaar huwelijk wordt Karin verlaten door haar man. Ze zijn de scheiding aan het regelen wanneer hij bij een auto-ongeluk overlijdt. Dan beginnen de geheimzinnige telefoontjes.

14. Hotel Hartzeer - Marion Pauw & Susan Smit (5x)

In dit boek geven ze survivaltips en leggen ze uit hoe je zo’n groot verdriet kunt ombuigen naar persoonlijke groei.

15. Een zomer in Parijs - Eleanor Brown (5x)

Madeleine heeft genoeg van haar dominante moeder en haar verstikkende huwelijk. Ze besluit om, net als haar oma, een zomer door te brengen in Parijs. Daar wordt ze verliefd, maar durft ze echt voor een ander leven te kiezen?

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld

16. Een zomer aan zee - Katie Fforde (5x)

Als haar beste vriendin vraagt ze of ze als kok wil komen werken op een restaurantboot, vertrekt Emily meteen naar Schotland. Alleen is niet iedereen even blij met haar komst. En wat moet ze met die leuke dorpsdokter?

17. Wat jij niet ziet - Sarah Pinborough (5x)

Alleenstaande moeder Louise valt tijdens een avondje stappen voor een man. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. Inderdaad: de man uit het café. Wanneer ze zijn vrouw ont-moet, ontdekt ze dat er iets goed fout zit tussen die twee.

18. Jij zegt het - Connie Palmen (5x)

In dit boek wordt het waargebeurde verhaal van dichteres Sylvia Plath door de ogen van haar man Ted Hughes beschreven. Zij pleegde zelfmoord door haar hoofd in een oven te steken en hij werd min of meer als schuldige aangewezen. Hughes vertelt hoe moeilijk het was om met haar samen te leven, omdat ze zwaar depressief was.

19. De mama match - Tanja Jess & Anousha Nzume

Veel vrouwen zitten in een spagaat tussen gezin, carrière, sociaal leven en andere zorgtaken. Met dit boek willen Anousha Nzume en ik vrouwen stimuleren om elkaar te helpen. Onlangs hebben we daarom een app gelanceerd: de mama match-app. Daarmee kunnen vrouwen (maar ook mannen, iedereen eigenlijk) diensten met elkaar uitwisselen.

20. Remington - Bert Natter (5x)

Wil je weten wat zich in het hoofd van de man afspeelt, dan moet je dit boek lezen. Het gaat over een oude dichter die vraagt of zijn zoon hem wil ophalen uit Hamburg. Terwijl ze naar Nederland rijden, praten ze over het leven en gebeuren er allerlei wonderlijke dingen.

De winnaars krijgen bericht, over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Na de uitslag kan het 2 tot 4 weken duren voordat je het boek binnen krijgt.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden