null Beeld

Dubbelinterview: Jeroen Spitzenberger & Georgina Verbaan

Hij is temperamentvol en zij noemt zichzelf dominant en eigenwijs. Best logisch dat Jeroen Spitzenberger (40) en Georgina Verbaan (36) dit najaar tegenover elkaar staan in Venus. Een toneelstuk over verleiding, overgave en het opzoeken van grenzen. Maar hoe denken zij daarover in het dagelijks leven?

Online redactie Libelle

Georgina, je poseerde laatst behoorlijk bloot voor de manneneditie van LINDA. Doe je dat voor jezelf?

“Ja, eigenlijk wel. Ik werkte met een team van allemaal leuke mensen. Het was niet per se een erotische shoot, eerder vrolijk – en ik had toevallig niet veel kleren aan. Al moet ik bekennen dat ik van tevoren niet wist dat de shoot zo bloot zou worden. Ik dacht wel even: oei, dit had ik niet voorzien. Maar toen we eenmaal bezig waren… nou ja, waarom ook niet?”

LEES OOK: DUBBELINTERVIEW: POLITICUS JESSE KLAVER & CABARETIER CAROLIEN BORGERS

Zit je lekker in je vel?

“Ja. Sorry!” Lachend: “Dat is heel fijn. Sinds ik de dertig ruimschoots ben gepasseerd, ben ik best blij met mezelf. Daarvoor, toen alles nog niet richting het zuiden ging, had ik dat niet. Het komt met de leeftijd, een beetje.”

Zie jij het jezelf doen, Jeroen, jezelf letterlijk blootgeven?

“Nee. Punt. Ik ben vrij preuts. Er moet een goede reden zijn om mijn kleren uit te trekken.” Lachend: “Die kan ik wel vinden, hoor. Maar fotografen, assistenten en lampen – die context, dat zou ik niet snel doen.”

Voor de duidelijkheid: het stuk vergt dat ook niet van jullie?

Jeroen: “Nou, wellicht, maar dan vind ik het geen probleem. Dan staat het in dienst van de fictie. Dat biedt me een alibi, vertrouwen, een reden. Als het te dicht op mijn eigen huid is, niet. Maar ik bewonder mensen die het kunnen en het zelfvertrouwen hebben. Ik denk dat ik dat laatste mis.” Lachend: “Ik kan weer andere dingen.”

Misschien is het wel heel bevrijdend?

Jeroen: “Naar de sauna in mijn blote kont durf ik gek genoeg weer wel. De eerste keer vond ik inderdaad bevrijdend, ik dacht: what's the big deal?”

Georgina: “Ik ben nog nooit naakt geweest op een set en ik moet er niet aan denken om naar een sauna te gaan. Bij zo'n shoot denk ik: er staat een mooie lamp op, er is muziek, iemand komt je haar leuk doen. Ik hou van fotoshoots. Misschien vinden vrouwen dat leuk. Wapperend haar, zo met een windmachine.”

Hoe is dat eigenlijk voor een BN'er, naar de sauna gaan?

Jeroen: “Ja, daar ben ik me wel van bewust. Ik kies mijn ochtenden uit. Als Divorce elke week op tv is, laat ik het even. Daarna herkennen ze me niet eens. Denk ik. Hoop ik.”

Je vrouw is Mexicaans. Bespeur je iets van temperament?

Jeroen: “Ja, natuurlijk. Clichés zijn clichés omdat ze voor een deel misschien waar zijn. Al mijn partners zijn temperamentvol, daar kies ik ze op uit.”

Wat vind je daar aantrekkelijk aan?

Jeroen: “Drive? Vuur? Weerwoord. Dat is belangrijk in een relatie. Humor, betrokkenheid, bereid zijn iets op het spel te zetten. Ik hou van levendige mensen die voor ogen hebben wat ze willen en heel boos worden als dat niet lukt. Kunnen janken en lachen. Ik ben zelf ook temperamentvol.”

Is er wat jou betreft zoiets als het temperament van de Nederlandse vrouw?

Jeroen, behoedzaam: “Ik heb geen karakterstudie gedaan van de Nederlandse vrouw, maar ik zou me hooguit kunnen voorstellen – als ik me aan een uitspraak moet wagen – dat in een cultuur als de onze gelijkwaardigheid belangrijk wordt gevonden. Ik denk dat vrouwen in Nederland gewend zijn aan een rechtdoorzee benadering van hun partner en zelf ook assertief zijn. Er is hier eerder een overlegmodel tussen mannen en vrouwen dan het klassieke jij-moet-mijn lunch-betalen of jij-moet me-verleiden-want-jij-bent-de-man. Het cliché van het Nederlandse stel in unisex regenjassen – in het buitenland haal je ze er zo uit – komt daaruit voort, vermoed ik.”

Georgina, jij vertelde vorig jaar in een interview dat mannen die een beetje leuk bij je passen dun gezaaid zijn?

“Ik heb er één gevonden. Het is een honderd procent match.”

We zagen het op Instagram: je deelde een foto van Bram. Is het nog te pril om het erover te hebben?

Georgina: “Het is niet een kwestie van te pril. Maar het is iets moois en fijns en ik heb het gevoel dat ik het bezoedel als ik erover praat in de media. Dan staat het daar, lettertjes in een blad, en het doet geen recht aan wat ik voor hem voel. Ik zou niet in een leuk citaat kunnen vatten wat mijn gevoel is voor Bram. Maar het is heel leuk en fijn en goed – en het is lekker van ons.”

Meer Jeroen en Georgina?

Je leest 't hele interview in Libelle 40, vrijdag 16 september in de winkel.

VIDEO: Georgina deelt foto's van haar eerste vakantie met liefde Bram.

LEES OOK:

Interview: Caspar Pisters. Beeld: Chantal Ariëns

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden