Dit maakt ons gelukkiger dan seks Beeld Getty Images/Westend61
Dit maakt ons gelukkiger dan seksBeeld Getty Images/Westend61

Echt waar: dít maakt ons gelukkiger dan seks

Seks staat bekend als grote geluksfactor, maar er blijkt nog iets te zijn wat ons mensen heel erg gelukkig maakt. En nee, het heeft helemaal niets te maken met eten of chocolade. Verrassend!

Lizette van LoenenGetty Images/Westend61

Het is heus: uit onderzoek is namelijk gebleken dat we intens gelukkig worden van kortdurend woon-werkverkeer. De enige kanttekening is wel dat het onderzoek gedaan is onder drieduizend Britten die in Londen wonen. De stad waar men gemiddeld 39 minuten onderweg is van werk naar huis.

Geluk door seks

In het onderzoek, gedaan door het Britse magazine Time Out, werden alle drieduizend deelnemers gevraagd of zij zich in de afgelopen 24 uur gelukkig hebben gevoeld. 82 procent van de mensen gaf aan dat zij een gelukspiek ervaarden. Bij 2 procent ging het om een moment waarop zij seks hadden, maar als ze een korte reistijd van werk naar huis hadden gehad, schoot dit percentage nog meer omhoog.

Slechte conditie en overgewicht

Volgens het onderzoek werd eerder aangetoond dat mensen die dichtbij hun werk wonen een stuk blijer zijn dan mensen met een lange reistijd. Dit schijnt alles te maken te hebben met een hoger stressniveau. Ook bleken mensen die verder van hun werk wonen vaker te kampen met overgewicht en een slechtere conditie dan mensen die niet lang van en naar hun werkplek hoeven te reizen.

Bron: The Independent

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden