Een oude bok lust ook nog wel een jong blaadje

Een oude bok lust ook nog wel een groen blaadje.

Ik heb me voor genomen twee jaar geleden om alleen verder te gaan na een huwelijk van 39 jaar,waarom niet gewacht tot 40 jaar(robijn huwelijk) nou het zat er toch aan te komen en liegen daar heb ik een gruwelijke hekel aan.Na twee jaar denk je wel eens alleen is maar alleen, en dan ga je zoeken op datingsites.Maar dat is ook niet alles als je diep in je ziel gaat graven wat je dan wel wil, dan moet je je zelf bekennen dat een nieuwe lover niet dat heeft wat je eigenlijk zoekt( het oude vertrouwde) en je vindt het moeilijk om je in te denken hoe het zou zijn met een ander.Nou niet dus.Dus houd ik het voorlopig maar bij mezelf,nergens meer verantwoordelijk voor zijn dan alleen voor jezelf , en voor jezelf het gezellig maken.

Dat is geen sinicure want je weet dat er geen of laten we zeggen niet zoveel leuke dingen meer zullen komen in je leven,de leuke dingen in het leven zijn al geweest, trouwen,kinderen krijgen,kinderen groot brengen,kleinkinderen dat lukt ook al niet erg, maar de hoop heb ik niet opgegeven.

Een poezieversje zegt het ook al,: 10 dat zijn je kinderjaren,20ga je aan het sparen,30 Moet je zijn getrouwd,40 Ben je daarvoor te oud,50 Ga je aan het zakken,60 Krijg je ongemakken,70 Daalt je leven af, 80Ga je naar het graf,90 Kun je ook nog leven,!00 (en meer) Zijn door God gegeven.

Nu en ik zit al dik in de zestig,dus ik zeg tegejn mezelf door gaan met adem halen en zie er nog maar wat van te maken.Gelukkig heb ik nog kinderen en een kleinkind.En een heleboel hobby’s.Wat ik wel moeilijk vind is dingen, waar je mee geconfronteerd word,waar je vroeger van dacht, dat doet Hans wel die heeft er meer verstand van,Maar ja Hans heeft nu een ander liefje waar die verkikkerd op is geworden,waar die nu tegen zegt "mijn meisje", wat hij vroeger tegen jou zei,als hij je nodig had…. En die dingen daar heb ik een hekel aan, echter ze horen bij het leven van alle dag,voor jezelf opkomen noemen ze dat,dood normale dingen als bv. naar een vergadering gaan en opkomen voor je woongenot.En dat zijn verrekte moeilijke dingen die ik nooit zal leren dat is met cijfertjes omgaan.Rekenen had ik altijd een broertje aan dood.Gelukkig weet ik altijd wel wat ik in de portemonaie heb,en sinds kort kan ik mezelf ook inhouden met kopen met dingen waar ik blij van wordt,want dat kan wel helpen als je depri bent om jezelf eens te verwennen, maar dat moet je dan weer op een andere manier bekopen. dus dat doe ik niet meer al te vaak.Want sparen moet ik wel voor al die rot belastingen,pokke land je kunt het zo gek niet verzinnen of je moet er belasting voor betalenWeet je echt overal betalen we belasting voor, voor je inkomen,voor je auto, voor de Gemeente, voor het water en de riool belasting, voor plastic,voor de kerk, voor BTW,voor de WC,Zelfs als je dood gaat(bent) dan nog moet je belasting betalen(dat heet met een mooi woord successierechten.Hopenlijk gaan ze die afschaffen, en ik hoop dat als ik er niet meer ben dat ik dan zoveel svchuld heb dat ze dat dan maar zelf op moeten hoesten,en zal mijn kideren zeggen dat ze dat niet hoeven accepteren.

Een tip voor deze rechtstaat, ga belasting heffen van de mediadie reclames maken voor onzinnige dingen z.a. Lenen .nl,Dsb bank,Becam,en allerlei onzin reclame,3waar de armen steeds armer van worden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden