null Beeld

Eigen risico leidt tot betalingsproblemen

Het aantal mensen dat het eigen risico van de zorgverzekering niet in één keer kan betalen, neemt in snel tempo toe. Zorgverzekeraars zijn bezorgd over deze trend.

Nathalie Vreeburg

Bij VGZ betaalden eind 2012 50.000 verzekerden het eigen risico niet in één keer. Een jaar later was dat opgelopen tot 150.000, en nu tot ongeveer 250.000, zo bevestigt een woordvoerder van de zorgverzekeraar donderdag de berichtgeving. De meeste mensen kiezen voor een regeling van gespreid betalen. Hoeveel mensen helemaal niet kunnen of willen betalen, is niet bekend.

De woordvoerder noemt als een van de oorzaken dat veel mensen kiezen voor een hoog eigen risico, zodat ze minder premie hoeven te betalen. Als ze dan een keer in het ziekenhuis belanden, moeten ze het bedrag van het eigen risico in één keer neertellen.

Ben jij nog op zoek naar de meest passende zorgverzekering? Doe de check in onze zorgvergelijker en zie welke premie jij moet betalen bij welk eigen risico.

bron: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden