null Beeld

Emmentalernotentaart

Hoofdgerecht voor circa 8 personen

Benodigdheden

  • 6 plakes diepvriesbladerdeeg
  • 100 g grofgehakte walnoten
  • 100 g achterham, in reepjes
  • 200 g grof geraspte emmentaler
  • 3 grote eieren
  • 2 dl crème fraîche
  • snufje nootmuskaat
  • zout, peper

Bereidingswijze

  1. Leg 6 ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 26-28 cm doorsnede.
  2. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm van 22-24 cm doorsnede.
  3. Prik de deeg­bodem met een vork regelmatig in.
  4. Strooi 100 g grof gehakte walnoten, 100 g achterham in reepjes en 200 g grof geraspte emmentaler op de deegbodem.
  5. Klop 3 grote eieren los met 2 dl crème fraîche, een snufje nootmuskaat en zout en peper naar smaak.
  6. Schenk dit mengsel in de vorm en bak de taart 35-45 min. in een voorverwarmde oven op 180°C tot het eimengsel is gestold.

Bereidingstijd: circa 20 min. Oventijd: 35-45 min. Circa 495 kcal p.p.

Kaltbachemmentaler

Deze in de grot van Kaltbach (Luzern) gerijpte emmentaler heeft extra veel smaak. U herkent hem aan zijn natuurlijke zwarte korst.

Productie & receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden