null Beeld

Erik van der Hoff: “De verliefdheid geeft mijn leven glans”

Libelle werd afgelopen week ingehaald door het nieuws, toen 'uitkwam' dat 'House rules'-presentator Erik van der Hoff van zijn vrouw Danielle gaat scheiden en dat hij een nieuwe vriendin heeft.

Jiska Fischer

We hadden in Libelle 36 een openhartig interview met hem, en bij schrijven wisten wij dat wel dat er prille liefde in het spel was, zoals te lezen is in het artikel. Maar, zoals gequote, het was nou niet bepaald een populair gespreksonderwerp. Toch moest Erik eraan geloven toen er afgelopen week een rodeloperfoto uitlekte, waarop hij met zijn nieuwe vlam Maartje Vergeer te zien was. "Toen is het balletje gaan rollen," legt Erik uit wanneer we hem daarnaar vragen.

Uit de kast

Hierop slingerden haters negatieve tweets het internet op, kwamen reaguurders massaal met kritiek op het grote leeftijdsverschil van 18 jaar, en ontstond er een vloedgolf aan media-aandacht. Even schrikken voor Erik en zijn nieuwe vriendin, "maar Maartje is een nuchtere tante, en eerlijk is eerlijk, het nieuws van vorige week ligt al weer in de kattenbak. Bovendien was het gelukkig niet allemaal negatief. Ik heb hartverwarmende berichten gekregen van mannen die ook een jongere vriendin hebben. En vrienden schreven appjes dat het hoog tijd was dat we een keer uit de kast kwamen, haha."

Erik en zijn dochter Sascha

"In principe is het oud nieuws, ik woon al 2,5 jaar 'op mezelf' en ik ga al meer dan een jaar met Maartje. Maar omdat ik nu weer een nieuw programma heb, is het plotseling weer interessant. Het was niet supergeheim, maar we hebben het ook niet aan de grote klok gehangen." Het onderschrift van de bewuste rodeloperfoto luidde: 'Erik en zijn dochter Sascha'. "Ze hebben Maartje eerst nog even verward met mijn 23 jaar oude dochter Sascha, maar uiteindelijk is een journalist gaan graven."

"Maar ik ben 32..."

Ze ontmoetten elkaar 2 jaar geleden bij een programma dat ze samen maakten: Camping Powned. Zij als camjo (camera journalist) en hij als producent. Het contact was meteen bijzonder. "Ik was er niet mee bezig, maar ik bleef wel denken: wat een leuke vrouw is dat. We konden urenlang praten, onophoudelijk, over van alles en nog wat. Ik heb haar toen ook gezegd dat ik nooit een vriendin zou willen die meer dan 13 jaar jonger is. Gewoon, omdat ik geloofde dat een groter leeftijdsverschil niet zou werken. Op dat moment was Maartje 32, en ik 50. Zij heeft dus altijd gedacht dat het niets zou worden, maar ik merkte eigenlijk niets van het leeftijdsverschil met Maartje. Op een dag heb ik haar gezegd hoe leuk ik haar vond. Haar eerste reactie was, heel terecht: 'Maar ik ben 32...'"

Echte liefde

Zijn dochter Sascha, Eriks huisgenoot, was als eerste op de hoogte van de nieuwe liefde. Daarna volgde de rest van de familie. "Dat heeft wel even geduurd hoor. Ik wilde niet die vader zijn die elke maand met een nieuwe vriendin aan zou komen zetten. Dus eerst even rustig aangekeken hoe het tussen mij en Maartje ging. Maar ik vind haar elke dag leuker worden. Dit is echte liefde."

Delen

Waar hij dan zo verliefd op werd? "Afgezien van de fysieke aspecten, waar ik niet verder op in wil gaan, vind ik haar openheid geweldig. Ze is altijd eerlijk. Dat kan soms pijnlijk zijn, maar uiteindelijk is het fijn om dingen bespreekbaar te maken. Delen is belangrijk." En Erik deelt veel met Maartje: ze houden beide van lekker eten en drinken, zijn dol op reizen, opereren in hetzelfde vak.

Zomaar ineens

"Met het ouder worden, vraag je jezelf natuurlijk altijd wel af of het nog een keertje zou gaan gebeuren. En dan plotseling, zomaar ineens, overkwam het me. In eerste instantie was ik dan ook in de war. Dacht ik: wat voel ik nou precies? Maar ik vond het ondertussen ook heel fijn om dat gevoel te hebben. Het voelde goed. De verliefdheid voor Maartje brengt me terug in de tijd, het geeft mijn leven weer glans."

Meer over Erik van der Hoff en zijn liefdesleven? Klik hier.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden