Eva van Ast Beeld AVROTROS
Eva van AstBeeld AVROTROS

Eva's verhaal in 'Het mooiste meisje van de klas' grijpt kijkers naar de keel

Het verhaal van Eva van Ast heeft de kijkers van Het mooiste meisje van de klas zwaar aangegrepen. Bij een auto-ongeluk verloor de Gelderse haar zoontje (7).

Demi SchoenmakersAVROTROS

Eva van Ast heeft al veel meegemaakt in haar leven. Zo scheidden haar ouders op haar 9de en ging het tijdens een vakantie met haar vader helemaal mis: op een dag werd ze wakker met heftig bonzende hoofdpijn.

Hersenvliesontsteking

Met spoed werd ze in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hersenvliesontsteking geconstateerd en belandde ze in een coma waar ze gelukkig na een paar dagen uit ontwaakte. Ze kwam uiteindelijk in een ziekenhuis in Nijmegen te liggen waar bleek dat ook haar hartvlies ontstoken was. Ze moest onder het mes, een operatie die haar op het nippertje redde.

Eenzijdig auto-ongeluk

Op haar 19de ontmoette ze haar grote liefde. André had misschien wel een reputatie als player, zijn karakter veranderde toen hij Eva ontmoette. De twee waren vanaf het begin onafscheidelijk en kregen twee zoontjes: Miro en Jim. Maar hun gelukkige leven was in één klap voorbij toen het gezin een eenzijdig auto-ongeluk kreeg waarbij de 7-jarige Jim verongelukte.

Zoon Loetje

André zat achter het stuur en voelde zich ontzettend schuldig over de dood van zijn zoontje. Hij was ten einde raad en wilde zelfs niet meer leven. Gelukkig hebben Eva en zoon Miro hem altijd gesteund en is de band tussen hen drie hechter dan ooit. Eva en André besloten om te proberen of ze nog een kindje konden krijgen en dat lukte: derde zoon Loetje werd geboren.

Tranen

De uitzending over het mooiste meisje Eva zorgde voor heel wat tranen bij de kijkers thuis. Op Twitter laten ze weten erg veel bewondering te hebben voor het gezin. “Wat een vreselijk drama zeg. Hoe kom je zoiets als ouder ooit ook maar een beetje te boven?”, schrijft een kijker. Een ander reageert met: “Tranen over mijn wangen.”

Bron: Mooiste meisje van de klas, Twitter. Beeld: AVROTROS.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden