Even bellen met Viola Robbemondt: tijd om Libelle's astroloog en tarotlegger beter te leren kennen Beeld Wenda Oudshoorn-Koopmans
Even bellen met Viola Robbemondt: tijd om Libelle's astroloog en tarotlegger beter te leren kennenBeeld Wenda Oudshoorn-Koopmans

Even bellen met Viola Robbemondt: tijd om Libelle’s astroloog en tarotlegger beter te leren kennen

Viola Robbemondt is 53 jaar, redacteur en astroloog. Voor Libelle schrijft ze de weekhoroscoop, numeroscoop en trekt ze iedere dag een tarotkaart. Maar wie is de vrouw achter deze wijze lessen en mooie voorspellingen?

Tara StokdijkWenda Oudshoorn-Koopmans

Tijd om haar beter te leren kennen!

Viola, vertel! Hoe ziet jouw werkweek eruit?

“Ik schrijf artikelen voor diverse tijdschriften en websites, voor Libelle verdiep ik me in de astrologie en ik maak ook persoonlijke horoscopen voor mensen. Mijn roots liggen in de bladenwereld; als redacteur van Story bezocht ik vele VIP-party’s, voor Cosmopolitan reisde ik de hele wereld over voor toeristische reportages en ik schreef over psyche, sex en auto’s. Toen ik ging freelancen deed ik dat ook voor kranten, special interestbladen als Autovisie en bedrijfsmagazines. Dat soort schrijfklussen doe ik nog steeds.”

Hoe ben je de astrologie ingerold?

“In de jaren negentig volgde ik een opleiding astrologie, gewoon voor mezelf, het is altijd mijn hobby geweest. Iedere week kreeg ik klassikaal les van een zeer ervaren psychologe en astrologe. Dat duurde vier jaar en we deden ook ‘examen’. In Amerika kun je astrologie studeren aan universiteiten, hier wordt het nog veelal gezien als zweverig. Terwijl het in de oudheid voor bijvoorbeeld koningen al heel normaal was om een astroloog in dienst te hebben en naar die voorspellingen te leven – en regeren. Gelukkig wordt astrologie weer meer gewaardeerd.”

Waar haal jij je informatie vandaan als je een horoscoop schrijft?

“Er is software speciaal voor astrologen, die heb ik op mijn computer. Daarmee kun je zien welke bewegingen de sterren maken ten opzichte van de aarde en van elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld zien welk teken de planeten bezoekt, wanneer Mercurius weer vooruit gaat lopen en wanneer Mars precies op oorlogspad gaat. Tijdens mijn opleiding leerde ik dit soort bewegingen te interpreteren. Die informatie giet ik vervolgens in voorspellingen en adviezen. Ik zit dus veel op mijn computerscherm te turen, het is best solistisch werk.”

Wat vind jij het meest bijzonder aan je werk?

“Dat voorspellingen vaak kloppen. Ook deze coronacrisis was voorspeld, net als de economische crisis. Zelfs wat er nu rondom The voice of Holland gebeurt, stond in de sterren ‘geschreven’. Alles wat stiekem en achterbaks is, komt nu boven, het patriarchaat maakt plaats voor een vrouwelijkere sfeer. Wat er nog komt? Rondom half april is er een planetenstand waaruit je zou kunnen opmaken dat we met een teveel aan water te maken krijgen. Dat kan duiden op overstromingen.”

Voor Libelle schrijf je de weekhoroscoop, numeroscoop en je trekt elke dag een tarotkaart. Wat hoop je dat lezeressen hieruit halen?

“Ik hoop dat ik de lezeressen een lach op hun gezicht bezorg. Ik probeer de informatie zo te brengen dat ze er iets aan hebben. Soms geef ik natuurlijk ook informatie die je misschien liever niet leest. Dan hoop ik maar dat de lezeres het ziet als een wijze les.”

Jouw eigen sterrenbeeld is Maagd, ben je een typische Maagd?

“Ik ben wat rommeliger dan een typische Maagd. Verder klopt het wel: ik ben een health-freak en erg kritisch op mezelf – en daardoor vaak ook op anderen.”

Los van je werk: wat typeert jou als mens?

“Ik ben graag in de natuur. Mijn spirituele spieren kietel ik tijdens het paardrijden. Op een paardenrug, struinend door bos en duin, valt er prima te mediteren. Dan vergeet ik alle zorgen en deadlines en wordt mijn hoofd helemaal helder.”

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden