null Beeld

Even voorstellen: de cast van de nieuwe Libelle TV soap ‘Over Eva’

Vanaf 9 januari kun je elke werkdag om 07:30 tijdens je kop koffie opstarten met de nieuwe ontbijtsoap 'Over Eva' van Libelle TV. De afleveringen van Over Eva duren slechts 3 minuten, maar slepen je wél mee in een verhaal met drama, humor en intriges. De cast stelt zich vast even aan je voor en vertelt over hun ervaringen op de set.

Daphne Dorgelo

Het eerste seizoen, getiteld Coma, begint als de veertiger Eva (Elle van Rijn) terugrijdt nadat ze haar oudste zoon heeft helpen verhuizen naar Utrecht. Overmand door emoties en verblind door tranen ziet ze een vrachtwagen die van rechts komt niet. Een botsing volgt en alles wordt zwart... Eva ligt in coma en volgens de dokter is de kans dat ze nog wakker wordt, klein. Haar man, familie en vriendinnen bezoeken haar geregeld in het ziekenhuis, hopend op een teken van leven. Ze gaan er blind vanuit dat Eva niets hoort of meekrijgt van wat zich aan haar bed afspeelt, maar is dat wel zo?

null Beeld

Elle van Rijn (49) speelt Eva

Elle van Rijn schreef samen met Bart Oudshoorn het script van Over Eva. We kennen Elle van GTST, SamSam, Ja, ik wil én van alle boeken die ze schreef. Ze vertelt over haar hoofdrol in Over Eva: "Ik zei tegen Bart: 'Vind maar eens een actrice die bereid is om 4 dagen op bed te liggen. Uiteindelijk werd ik het zelf". Ze vertelt dat ze een soort meditatie had bedacht om maar niet te hoeven bewegen en viel daarbij soms gewoon in slaap.

"De rol ligt dicht bij mijzelf"

Elle van Rijn: "De rol ligt dicht bij mijzelf, een vrouw die probeert alle ballen in de lucht te houden: een relatie, een sociaal leven... Ze is wel minder ambitieus dan ik. En ze vindt het moeilijk dat haar oudste zoon het huis uit gaat om te studeren, dat heb ik ook met mijn zoon David." De kinderen van Elle van Rijn, Helena en David, spelen overigens ook in de serie. "Dat was fantastisch, daardoor waren we meteen heel vertrouwd met elkaar."

null Beeld

Kees Boot (46) speelt Frank

Kees speelt de rol van Frank, de man van Eva. We kennen Kees van de Cup a Soup-reclame, Flikken en Moordvrouw. In het theater was hij te zien in Ciske de Rat en in De Marathon.

"De spanningsboog is heel kort en dus moet je snel schakelen"

Kees Bloot vertelt: "Frank staat dicht bij me. Ik ben ook een veertiger en krijg in mijn omgeving te maken met de midlife-problematiek die daarbij hoort. Omdat de afleveringen maar drie minuten duren is de spanningsboog heel kort en moet je snel schakelen." Kees Bloot vertelt dat ze veel hebben gelachen op de set. Vooral het shot waarin Frank met de beste vriendin van Eva bezig is en zij dat vanuit het raam bekijkt.

null Beeld

Fem Petraeus (36) speelt Karin

Fem speelt de rol van Karin, een van de vriendinnen van Eva. We kennen Fem van Onderweg naar morgen, ZOOP, Van Speijk en De Co-Assistent. En als presentatrice van de quiz De Invaller.

"Ze ziet haar kans schoon om zich in het gezin van Eva te nestelen"

"Karin is heel lief en verzorgend. En grappig, door haar naïviteit en enthousiasme. Omdat ze zelf ook dolgraag een gezin zou willen, ziet ze haar kans schoon om zich in het gezin van Eva te nestelen nu zij er niet is." Fem Petraeus vertelt dat ze met tranen over haar wangen op de set heeft gestaan. De visagist moest zelfs nog naar de set komen om de make-up van Fem bij te werken.

null Beeld

Helena Wolfers (11)

Helena speelt Fleur, de dochter van Eva. In het echte leven is Helena ook de dochter van Elle van Rijn. Fleur is in de serie een stoer meisje die het moeilijk heeft omdat haar moeder in coma ligt. Helena: "Soms moest ik spelen dat ik huilde bij de opnames. Dat vond ik best moeilijk."

Alwien Tulner (46)

null Beeld


Alwien speelt Annemiek, een van de vriendinnen van Eva. We kennen Alwien Tulner van Rozengeur & Wodka Lime en Deadline. Alwien vertelt over haar rol als Annemiek: "Op het eerste gezicht lijkt het alsof Annemiek alles onder controle heeft. Haar gezin met drie kinderen, haar huwelijk haar leven. Maar ze is eigenlijk heel eenzaam. Op een gegeven moment breekt ze. Dat is het leukste om te spelen."

null Beeld

Karien Noordhoff (38)

Karien speelt de rol van Sanne. We kennen Karien Noordhoff van onder meer Flikken Maastrcht, Smeris en Divorce. Karien: "Ik vond het een leuke rol om Sanne te spelen. Sanne heeft een bord voor haar kop, is nogal met zichzelf bezig en reageert primair op elke situatie. En op mannen. Dat wil nogal eens botsen met haar omgeving."

null Beeld

Khaldoun Alexander Elmecky (55)

Khaldoun speelt de rol van dokter Gideon da Silva. We kennen Khaldoun van De Jurk, Bloedverwanten en CMC. Hij vertelt over zijn rol: "Dokter Da Silva moet natuurlijk professionele afstand houden tot zijn patiënt, Eva, maar lucht toch zijn hart bij haar. Ergens met het idee dat zij dat toch hoort. Hij blijkt niet helemaal ongelijk te hebben." Khaldoun vertelt dat hij tussen de opnames door veel met Elle kletste om haar een beetje wakker te houden.

null Beeld

David Neydorff (20)

David speelt Stijn, de zoon van Eva. In het echte leven is David ook de zoon van Elle. Hij vertelt over zijn rol als Stijn: "Na het ongeluk van zijn moeder stopt Stijn zijn verdriet weg door veel te drinken. Stijn kan soms erg hard overkomen omdat hij dingen durft te zeggen die iedereen denkt, maar liever voor zich houdt. Maar ondanks zijn stoere houding heeft Stijn ook veel verdriet, en zijn er dus ook momenten waarop we hem zien breken".

null Beeld

Diana Dobbelman (77)

Diana Dobbelman speelt Tineke, de moeder van Eva. Diana heeft al rollen gehad in De Fabriek, De Brug, Zwartboek en GTST. "Op zeker moment hoort Tineke dat haar dochter Eva na een auto-ongeluk in coma ligt en het misschien niet zal gaan halen. Afschuwelijk om te bedenken dat je je enige kind gaat verliezen, dat is bijna niet voor te stellen. Als actrice moet je dan zo'n diepe emotie uit je arsenaal zien te halen." Diana vertelt dat ze het heel leuk vond om op de set te werken met jonge mensen. "De set voelde echt als een warm bad".

Eerder kijken

De soap is 9 januari voor het eerst te zien, maar met de Libelle TV app kun je de eerste afleveringen al eerder bekijken. De app downloaden doe je zo.

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

LEES OOK:

BEKIJK HIER: de trailer van 'Over Eva':

Interviews: Merel Brons. Fotografie: Sanne Tulp

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden