null Beeld

Ex- prostituee blikt terug: “Ik heb met meer dan tienduizend mannen het bed gedeeld, maar ik heb geen spijt van die periode”

De Australische Gwyneth Montenegro is taalcoach en leert vrouwen hoe ze mannen beter kunnen begrijpen en het maximale uit hun relaties halen. Een aantal jaar geleden oefende ze nog een beroep uit van een heel andere orde: ze verdiende haar geld als prostituee.

Online redactie Libelle

Het was nooit de bedoeling van Gwyneth om in de prostitutie te belanden, vertelt ze in een interview met de nieuwssite news.com.au. "Toen ik 18 jaar was, werd ik slachtoffer van een groepsverkrachting. Iemand had iets in mijn drankje gedaan, en daar hebben meerdere mannen van geprofiteerd." Deze gebeurtenis heeft het zelfbeeld van de Gwyneth zo erg aangetast, dat ze vond dat ze niets meer waard was. "Ik kom uit een christelijke familie en wilde maagd blijven tot het huwelijk. En dan gebeurt er zoiets."

Het destijds 18-jarige meisje sloeg door naar de andere kant. "Ik stortte me van de ene man op de ander en stond op mijn 19e al te strippen. Toen was de stap naar betaalde seks niet zo groot meer. 'Als het tegenvalt, zal het bij die ene keer blijven', dacht ik nog." Maar Gwyneth ontdekte dat ze niet meer terug kon toen ze haar lichaam eenmaal had omgeruild voor geld. "Ik kon mijn gevoelens uitschakelen, want ik voelde me toch al vies. Ook was ik in die periode jong en naïef. Ik had nog niet veel ervaring en de collega's zeiden dat het niet veel voorstelde: sex en een massage, meer niet."

Psychologisch aspect

Gwyneth vroeg 500 tot 1.000 Australische dollars per uur (ongeveer 340 tot 675 euro). "Meestal ging het dan gewoon om normale sex. Maar er was ook altijd een psychologisch aspect. Mannen die naar een prostituee gaan, hebben nooit enkel een fysieke behoefte. Natuurlijk was de sex belangrijk, maar een groot deel van mijn baan bestond ook uit praten."

Twaalf jaar later vond de Australische het genoeg en besloot ze uit het escort-leven te stappen. De Australische specialiseerde zich in neurolinguïstische programmering (een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering). Concreet probeert ze nu vrouwen aan te leren hoe ze mannen beter kunnen begrijpen en hoe ze het meeste uit hun relaties halen.

Advies

Aan vrouwen die twijfelen over hun relatie wil ze graag dit advies meegeven: "Als je je gevoel even loskoppelt van je verstand dan kan je met een heldere blik naar de relatie kijken. Dan zie je snel genoeg of iemand het echt meent of toch niet bij je past."

Ondanks alles wat er gebeurd is, zegt Gwyneth geen spijt te hebben. "Ik heb met duizenden mannen het bed gedeeld, maar spijt heb ik niet. Het geld stroomde binnen en heeft me lange tijd in dat wereldje gehouden. Maar toch raad ik het niemand aan, want je moet er heel wat voor doen."

Bron: Het Laatste Nieuws Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden