null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Expeditie Robinson-blog: “Corry Konings lijkt zich niet bewust te zijn van waar ze in is beland”

Libelle’s Marleen is een trouwe fan van ‘Expeditie Robinson’ hoewel ze er zelf nooit in zou willen zitten. Behalve dan omdat je zoveel afvalt, vooruit. Ze praat ons bij over wat er speelt op het onbewoonde eiland. Vandaag: tattoos en Onbekende Bekende Nederlanders.

Marleen KoolmeesANP Kippa
null Beeld

Tis weer ff inkomen hoor. Ik ben amper terug van vakantie en moet nu alweer op Expeditie naar de Filipijnen met 21 mij totaal onbekende mensen om gezamenlijk vuurtjes te stoken, lekke hutjes te bouwen, ingewanden en onrijpe bananen te eten en volstrekt onnavolgbare proeven te doen. O, en ik moet binnen 5 seconden discriminatoire bondjes met gangleden sluiten met wie ik in het vervolg in een soort geheimtaal communiceer. “We gaan loesoe man, het is die gang”, zo mompelde Josylvio al snel tegen Steven de Braboneger en ikbenAisha – een meiske met op heur hoofd een nest slangen, als ware zij een soort moderne Medusa. Kan iemand die ’s nachts stiekem eraf knippen want ik schrik me iedere keer een ongeluk. Bovendien moet ik er niet aan denken wat zich in de loop van de Expeditie allemaal wel niet kan nestelen aan levende have (en zand!) in die dreadlocks en hoe zwaar en hoe warm het wel niet is met al die synthetische stukken touw op haar arme rappershoofdje. Maar goed, je bent gangsta of je bent het niet, zal ikbenAisha wel denken.

Plakplaatjes

Ik schrik ook van die tattoo op het onderbeen van Tony jr. (wie is dan Tony senior? Wie het weet mag het zeggen): ik dacht echt even dat-ie onverhoeds werd aangevallen door een panter maar het blijkt dus dat er een dierenprintje op zijn been zit. Jaguar, panter, cheetah, daar wil ik vanaf zijn, ik ben geen David Attenborough. Tony heeft ook een bijpassende printzwembroek gevonden dus dat is echt superverwarrend. Nel Veerkamp kan er een puntje aan zuigen, goed voor hem. Maar heeft-ie nou een besteksetje in zijn nek of zijn dat Star Wars-zwaarden? Ik moet mezelf echt dwingen om even door de plakplaatjes van alle kandidaten heen te kijken want ik ben er zo door gefascineerd dat hele proeven aan mij voorbij dreigen te gaan. De majoor: iets op haar buik. Jody Bernal: letters op zijn borst, Josylvio ook letters overal, Donny, de vlog-meisjes: ze sturen verborgen boodschappen, ik weet het zeker. Als ik marketingmanager was van een groot merk, zou ik echt serieus naar de commerciële mogelijkheden kijken om iets met al deze potentiële menselijke advertentieruimte te gaan doen. Why not?

Respect voor Corry King

Enfin, je begrijpt man (ik houd er nu mee op, ik spreek die taal toch niet), Expeditie Robinson is weer begonnen. Het gehalte Onbekende Bekende Nederlanders is weer duizelingwekkend hoog, het gehalte echt Onbekende Nederlanders ook en met de Bekende Nederlanders (volgt u me nog?) valt het wel mee dus daar ga ik me niet meer druk over maken – dat is nu eenmaal een feit tegenwoordig bij E.R. Bovendien dacht ik dat Gregory Sedoc een voetballer was dus er gaat ook wel iets mis met mijn parate kennis. Ik vond hem er al zo afgetraind uitzien en toen hij eenmaal wat zei, kwam hij vrij coherent over dus toen had ik al kunnen weten dat Gregory geen voetballer was. Maar o, o, o, ik maak me nu al zorgjes. Corry Konings aka Corry King (leuk) bijvoorbeeld lijkt zich bijvoorbeeld niet echt bewust te zijn van waar ze eigenlijk in is beland. Ze stapt uit haar bootje, kijkt naar de palmen en zucht gelukzalig dat ze dergelijke mooie palmbomen thuis niet in haar tuintje heeft staan. Nee, dat klopt Corry en thuis hoef je ook niet tussen de zandvlooien rijst met zand te eten of de hele nacht wakker te liggen op een bamboebed. Toch, je weet het niet, wellicht scharrelt Corry in haar droomtoestand zo een paar rondes door – dat kán. Zolang ze maar niet met Johnny Kraaijkamp in een duet losbarst, ben ik all-in voor Corry – ik doe het haar niet na.

Parallel universum

Alle kandidaten, bekend of onbekend, zeggen in hun introductiefilmpje: I’m in it to win it, dus daar ligt al een potentiële bron van ellende. Behalve Jody Bernal, die naar eigen zeggen heeft gevoetbald (net zo onsuccesvol als zijn zangcarrière vermoed ik) en ‘dus’ een echte teamspeler is. Hij gaat voor het team. Tuurlijk Jody. Liegbeest dat je bent. Gevaar ligt ook op de loer met Laurie, een meisje dat over zichzelf in de derde persoon praat en dan weet je: dit wordt oppassen geblazen. Ook blijkt Jacob Derwig als zijn personage Marius uit Klem mee te doen maar dan weer vermomd als boer Jan. Heel verwarrend allemaal dat er zich ook in E.R. een parallel universum bevindt maar hey, this is tievie dus dat kan gewoon. Ik ben in ieder geval dol op Jan/Jacob.

Voorspelling

Ja ja, het was me de eerste aflevering wel – met nu al een paar fijne oneliners van majoor Gwenda (haar ouders kwamen er niet uit: zullen we haar Gwen noemen? Nee, Brenda! Gwen! Brenda! Oké dan, Gwenda.) die weliswaar niet heel handig waren maar wel verfrissend en die uiteraard als een boomerang bij haar terug zullen komen als ze niet al voor die tijd wegens te aanwezig zijn (te aanwezig zijn is nooit goed bij E.R., dat is toch zo langzamerhand wel bekend) is gewipt bij de eilandraad. Verder is het opvallend dat er zich amper vrouwen melden voor de kapiteinsrol (zo gaat dat glazen plafond nooit aan diggelen dames), dat de BN’ers het iedere keer weer afleggen qua kamp opbouwen tegen de ON’ers (daar heeft een beetje psycholoog vast heel leuke verklaringen voor) en dat het merendeel van de deelnemers flink heeft geoefend.

Ik voorspel: Donny gaat het net als broertje Dave ver schoppen, Josylvio blijkt helemaal niet zo relaxed te zijn en bij de eerste eilandraad moeten er meer mensen uit dan je denkt.

Beeld: Expeditie Robinson

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden