null Beeld

Expeditie Robinson-blog: “Dat gewok met die Go Tan-ingrediënten, wat is dat?”

Niet dat redactiemanager Marleen Koolmees ook maar enige ambitie heeft om in heur bikini, omringd door rappers, C-artiesten en zandvlooien naar een onbewoond eiland te vertrekken om aldaar op een bamboebed te slapen terwijl de tropische regenbuien door de klamboe gieren en het qua eten kiezen is uit rauwe of zwartgeblakerde kokosnoten (getver), cassave (ook getver) en rare magere visjes (zeker getver), maar… ze is wel al jaren die-hard fan van ‘Expeditie Robinson’ en vindt daar ook iets van.

Marleen Koolmees
null Beeld

Wat ik me al een paar jaar afvraag bij Expeditie Robinson is hoe dat nou toch gaat met die briefjes waarin de volgende bak ellende die over de deelnemers zal worden uitgestort wordt aangekondigd. Ziet nou echt geen enkele deelnemer iemand van de productie rondsluipen met dat rolletje perkament? En maar stómverbaasd zijn als er een briefje tussen de trossen bananen ligt; ik vind het knap – hebben ze toch nog wat aan hun acteertalent.

Kapitale fout

Over briefjes gesproken: Ossie heeft natuurlijk een kapitale fout gemaakt door op Jan te stemmen, tegen de orders van dictator Laurie in. Laurie ziet overduidelijk wel de splinter in andermans ogen maar niet de balk in haar eigen ogen en is not amused dat Ossie zomaar in zijn eentje beslissingen heeft genomen, tegen het pact van de groep in. Goh Laurie, je klinkt opeens gewoon als Gwenda. Schei toch uit met dat geneuzel over als groep bij elkaar blijven want ook jij weet dondersgoed dat het ieder voor zich is op welk eiland dan ook en het enige wat jou interesseert is je eigen hachje. Ja toch? Had Ossie nagedacht, dan had hij samen met Jan en San op Laurie, Dominique of Robin gestemd en was het 3 tegen 3 geweest bij de eilandraad vorige week maar vooruitdenken is vrees ik een brug te ver voor Ossie.

Game over

Over een brug te ver gesproken: de eliminatieproef inclusief een one-way ticket naar de finale en een enkeltje Duivelseiland. Dit keer begreep zelfs ik in één keer wat er gedaan moest worden: water in het buisje, lopen over het balkje, klimmen in het netje, water in het bakje en weer terug. Geen enorme breinbreker maar alsnog een brug te ver voor… Greg. Hoe jammer dat hij er nog net op tijd achter kwam dat de holle buis aan twee kanten open was, want come on, wie gunde evenwichtsloze Nienke de overwinning nou niet. Het mocht niet zo zijn, en daar ging ze weer terug naar de Kraaij op Duivelseiland. Galant hielp Johnny haar met haar rugzak – moge dit gebaar de jeugdige kijkertjes tot voorbeeld strekken - en kon Nienke rustig haar avonturen delen. Toen kwam ook nog Nicolette met wat eten, en toen kwam ze weer met een hangmat en toen kwam ze weer met twee loden balletjes en toen lag Johnny eruit. Game over. Johnny zit nu met Corrie thuis te prakkiseren over een gezamenlijk duet dat ze tijdens de finale ten gehore zullen brengen dus we zijn voorlopig nog niet van ze af. Vind ik niet erg, ik gun ze dat van harte. Hoe ouder hoe gekker.

Voorspelling

Nog een keer over briefjes gesproken: de stembriefjes zijn weer in het spel, hoe leuk is dat? Opeens ligt alles weer open en is de weg vrij voor – ik noem maar wat – Jody om wraak te nemen op Gregory voor zijn verraad. En haakt Robin wellicht aan bij Ossie om een van hun eigen chica’s eruit te stemmen. Of bonden Steven en Greg tegen Jody. Et cetera et cetera, de mogelijkheden zijn grenzeloos. Ik durf me gewoon bijna niet aan een voorspelling te wagen maar ik doe het toch. Ik denk dat er volgende week een man wordt weggestemd, want de dames, bekend en onbekend, gaan als de wiedeweerga vooruitdenken en zien in dat het zaak is om zo snel mogelijk een sterke man eruit te wippen. Ondanks dat Jody en Steven hun best gaan doen om Ossie helemaal gek te krijgen, zijn de vrouwen hen voor. En wordt Greg gedist. Zoals het spreekwoord luidt: hordelopers zijn doodlopers. Ofzo.

Tot slot nog dit. Dat gewok met die Go Tan-ingrediënten, wat is dat? Zelden zo’n bizarre productplacement gezien. Alsof er ook maar één Filipijnse kok is die zijn noedeltjes en paksoi aanmaakt met Go Tan-chilisaus. Ga ik nu even verder met het maken van mijn boemboe naar eigen recept.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Tekst: Marleen Koolmees. Beeld: Expeditie Robinson

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden